Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Billiga djurförsäkringar

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Jämför och spara dina pengar!

Att skaffa en försäkring är något som kan kännas både bra och dåligt. Det är skönt att ha tryggheten som en försäkring erbjuder men samtidigt får man betala pengar för vad som känns som ingenting så länge man inte behöver utnyttja försäkringen.

En djurförsäkring är en väldigt bra idé då det kan bli dyrt ifall ditt djur råkar ut för en olycka eller blir sjuk men det är också en kostnad som man kanske drar sig för. Därför är det ännu viktigare att man hittar billiga djurförsäkringar så att man åtminstone kan känna sig nöjd med kostnaden.

Billiga djurförsäkringar - Varför ska man försäkra alls?

Har man ett husdjur är det ofta så att det ganska snabbt blir en del av familjen. Ifall djuret blir sjuk eller råkar ut för nåt annat så kan det dock kosta ganska mycket att vårda det, och då blir det helt plötsligt betydligt jobbigare. Har man ingen försäkring så får man plötsligt välja mellan att punga ut dyra pengar för vård eller att ge upp husdjuret som blivit en del av familjen. I de flesta fall väljer man att betala.

Att skaffa en försäkring är huvudsakligen en trygghetsfråga. Ifall det skulle hända nåt innebär djurförsäkringar att man kan känna sig trygg och att man vet att vad som än händer så kommer man aldrig att tvingas betala några jättestora summor för att rädda sitt djur. Den stora delen av djurförsäkringar är vad som kallas veterinärvårdsförsäkring och som täcker kostnader för vård hos veterinären, så som operationer och annat som kan bli väldigt dyrt.

Som exempel kan sägas att en katt eller hund som svalt ett främmande objekt kan kosta upp mot 10 000 kr hos veterinären. Med en försäkring kan detta belopp minskas till runt 2000 kr. Ifall ditt husdjur blivit påkörd av en bil eller liknande kan det kosta närmare 12 000 kr med operationer och annat som behövs för att ställa allt till rätta. Med en försäkring är du nere på runt 2500 kr istället. Kostnaderna för dessa relativt vanliga olyckor är stora och skillnaderna mellan att ha en försäkring och att inte ha en försäkring är så pass stora att det talar mycket för djurförsäkringar.

Kan man hitta billiga djurförsäkringar?

Det som står i rubriken är ju en bra fråga. Svaret är att det självklart går, men samtidigt måste man veta att alla försäkringar kostar pengar. Du kan inte få ett skydd av det här slaget utan att vara beredd att lägga lite pengar på det. Du betalar för en trygghet både för dig själv, ditt djur och din plånbok och för detta får du betala lite varje månad. Det finns dock många olika djurförsäkringar att välja på och du har chansen att påverka priset genom att hitta bra och billiga djurförsäkringar.

Det bästa sättet att hitta billiga djurförsäkringar är att ta sig tid innan man tecknar en försäkring att titta runt, läsa information och villkor och att jämföra olika djurförsäkringar med varandra. Att bara ta första bästa försäkring man stöter på leder ofta till att man missar chansen att spara pengar.

Genom att undersöka marknaden kan man ofta ganska enkelt hitta olika alternativ och jämföra dem med varandra. I princip alla försäkringsbolag har nu för tiden bra webbsidor med massor av information, priser och villkor. Där kan du ta reda på det som behövs för att ställa upp olika djurförsäkringar mot varandra och på så vis hitta den med bäst villkor och billigast pris.

En sak som är viktig att komma ihåg när du ska jämföra billiga djurförsäkringar är att olika försäkringsbolag har sina egna villkor och ofta skiljer det sig en del vad som ingår i försäkringen. Du måste alltså se till att du vet vad som ingår och att du jämför på ett sådant sätt att du inte bara kollar på priset utan även väger in vad du får för pengarna när du tecknar en djurförsäkring.

Följ oss på Facebook