Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Billigare försäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste försäkringen!

Har du en försäkring (eller flera olika) men tycker att de är lite onödigt dyra? Det är inte ovanligt att priserna skiljer sig ganska mycket mellan olika försäkringsbolag och just försäkringar är en av de saker som går att spara pengar på ifall man bara tar sig tid att titta på vilka alternativ som finns och vad man kan göra för att dra ner på sina kostnader.

Man kan hitta billigare försäkringar genom att jämföra försäkringar och genom att utnyttja försäkringsbolagens erbjudanden. Det som är viktigast är nästan att ha rätt inställning och att inte bara ta första bästa försäkring man hittar.

Hitta billigare försäkringar genom att jämföra

Det är kanske ett ganska klassiskt tips att jämföra försäkringar, eller vad som helst, innan man bestämmer sig, men det är fortfarande ett väldigt bra tips. Det är ett tips både för dem som inte har en försäkring men letar efter billiga försäkringar och för dem som redan har en men som gärna skulle vilja ha ännu billigare försäkring.

Att jämföra försäkringar är både enkelt och lite krångligt på samma gång. Nu för tiden har i princip alla försäkringsbolag en egen webbsida dit man kan gå för att få en uppfattning om hur mycket det kan kosta med en viss typ av försäkring. Du kan gå in och fylla i ett formulär och svara på några frågor och sedan få fram en offert som visar hur mycket just din försäkring (med de val du gjorde) kostar totalt.

Det som är lite krångligt är att en försäkring kostar olika för olika människor och situationer, eftersom det är väldigt många faktorer som påverkar priset. Ska du exempelvis skaffa en bilförsäkring så kan priset bero på din ålder, var du bor, märket på din bil och hur gammal bilen är och även hur många år du klarat dig utan att råka ut för en olycka etc. Det är alltså inte så att det finns ett fast pris för en viss försäkring som går jättelätt att jämföra och därför finns det ganska få tjänster som jämför försäkringar rakt av.

Jämför med Insplanet

För dig som gillar smidighet finns det dock faktiskt ett ganska bra sätt att jämföra försäkringar. Insplanet är ett företag som samlar ihop försäkringar så att du kan göra en enkel jämförelse av priser och villkor. Många försäkringsbolag finns samlade hos Insplanet och det gör att du bara behöver fylla i ett enda formulär och göra dina val en gång, istället för en gång för varje försäkringsbolag. På det här sättet kan man spara en hel del tid och jobb och på ett överskådligt sätt få fram billigare försäkringar.

Billigare försäkring genom att samla sina försäkringar

Något man inte får glömma bort är att man kan spara en hel del pengar genom att samla sina försäkringar hos samma försäkringsbolag. Har man t ex både en hemförsäkring och en bilförsäkring på samma ställe kan man ofta få t ex 20 procent rabatt på sin bilförsäkring och något liknande även för sin hemförsäkring. Hur stor rabatten är för olika försäkringar varierar mellan försäkringsbolag men i princip alla har rabatter som gör skillnad.

Samla alltså gärna dina försäkringar ifall du vill få en billigare försäkring. Du kan spara ganska mycket pengar på detta viset. Kolla även upp ifall det finns andra rabatter. I många fall kan du få en internetrabatt när du beställer din försäkring via webbsidan och liknande. Detta gör kanske inte så mycket totalt sett men alla hundralappar man kan spara är positivt.

Följ oss på Facebook