Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Billig mopedförsäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste mopedförsäkringen!

En mopedförsäkring är nästan alltid en bra idé. En moped är allmänt ganska utsatt och risken finns att den blir skadad på ett eller annat sätt. Det är också så att mopeder ofta blir stulna vilket är ett annat bra skäl till att skaffa en mopedförsäkring. Det allra billigaste alternativet kanske en del tycker är att inte skaffa någon försäkring alls, men eftersom en moped är värd ganska mycket och samtidigt ofta körs för snabbt och att ungdomar gillar att busa så är det nästan alltid en bra sak att skaffa.

Trafikförsäkringen = Billig mopedförsäkring som är obligatorisk

En mopedförsäkring som inte är speciellt dyr är trafikförsäkringen. Denna försäkring är obligatorisk för alla som har en moped eller annat fordon. Den täcker in skador på dig själv och folk som åker med dig och även andra trafikanter som kan råka skadas. Dessutom täcker den in skador på andra fordon ifall du orsakar en olycka.

En trafikförsäkring är ganska billig och den lägsta nivå av skydd du kan få när du vill ha en mopedförsäkring. Ifall du letar efter en billig mopedförsäkring kan detta vara ett alternativ men det är dock väldigt mycket som inte ingår i försäkringen varför många väljer en mer heltäckande variant.

En helförsäkring är den absolut vanligaste mopedförsäkringen och den täcker förutom samma som trafikförsäkringen även in om din moped blir stulen, börjar brinna eller blir skadad i krock eller vandaliserad. Du kan även få ekonomiskt stöd ifall du behöver bärgningshjälp eller om du behöver rättslig hjälp eller prata med en psykolog efter en olycka. Denna försäkring är självklart dyrare än bara en trafikförsäkring men det är något du får väga mot fördelarna. Det går dock att hitta en ganska bra och billig mopedförsäkring av detta slag också om man tar sig tid att kolla runt.

Tips för att kunna hålla en billig mopedförsäkring

Det finns ett antal tips som hjälper dig att inte bara skaffa en billig mopedförsäkring men även att hålla en billig framöver. Ett bra tips är t ex att du ska ta det lite lugnt när du kör din moped rent allmänt, inte leka för mycket och inte köra när du har druckit. Detta är väl i och för sig ganska självklara saker men det som många kanske inte vet är att försäkringsbolaget kan höja kostnaden för din försäkring ifall du har råkat ut för många olyckor. Du hamnar då i en grupp som anses ha större risk och din premie blir dyrare.

Ett annat bra tips är t ex att låta bli att trimma sin moped. Visst är det kul och det går snabbare men det finns också en risk med detta. Ifall du råkar ut för en olycka så kanske du inte får ut någonting på din mopedförsäkring ifall mopeden är trimmad. Försäkringsbolaget kan då hävda att du inte har kört din moped på det sätt som den var tänkt att användas och att du då inte har rätt till några pengar. Ett bra sätt att spara pengar och att få en billig mopedförsäkring är alltså att se till att undvika onödiga kostnader.

Att jämföra priser och hitta billig mopedförsäkring

Ett klassiskt och väldigt bra sätt att försäkra sig om att man får tag på en bra och billig försäkring är att helt enkelt jämföra vad olika bolag har att erbjuda. Nu för tiden finns nästan all information och priser etc ute på försäkringsbolagens webbsidor på Internet och du kan då enkelt hitta den info du behöver för att jämföra.

Du kan titta runt hos olika försäkringsbolag och se vad de har att erbjuda och på detta vis hitta de billigaste och bästa. Tänk dock på att villkoren och vad som ingår i en försäkring kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag så att du hela tiden läser noga och ser efter vad som ingår.

Följ oss på Facebook