Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Jämför bilförsäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste bilförsäkringen!

Innan du tecknar en bilförsäkring är det en väldigt bra idé att jämföra olika försäkringar för att se vad det finns för någonting att välja på. Genom att göra detta kan du för det första få en riktigt bra överblick när det gäller urval och vad som skiljer de olika försäkringsbolagen åt. Du kan också på detta vis hitta en bra och billig bilförsäkring. När du jämför bilförsäkring finns det dock även en del du ska tänka på som kan påverka hur du gör dina val.

Jämför bilförsäkring - Vad är meningen?

Försäkringsbolagen har alla sina egna försäkringar som skiljer sig från försäkringar av samma slag hos andra bolag. Det kan vara olika villkor och regler för när en försäkring gäller och när den inte gäller, självrisk, hur mycket pengar du får ut och en hel del annat. När du jämför en bilförsäkring från ett försäkringsbolag med en bilförsäkring från ett annat kan du snabbt se likheter och skillnader och genom uteslutningsmetoden spara endast de du tycker är bra nog.

Ett andra skäl till att man jämför bilförsäkring är att man vill hitta det bästa priset för den typen av försäkringar. Priserna kan skilja sig ganska mycket både upp och ner mellan olika försäkringsbolag och detta gör att det definitivt är värt att ta sig den lilla extra tiden som det tar att jämföra. Har du en ny bil som dessutom är lite dyrare kan du spara mycket pengar genom att välja rätt bilförsäkring. Det kan vara så att du till och med sparar mellan 10 000 - 15 000 kr per år om du gjort ett bra val.

Jämför bilförsäkring - Så går det till att jämföra

Problemet med att jämföra priser på just försäkringar, om man nu ska kalla det för ett problem, är att en försäkringspremie är inte ett fast pris som är samma för alla personer och alla situationer. Försäkringspremien varierar beroende på flera olika faktorer och du kommer att få betala ett belopp som står i relation till den bil du har, var du bor och kör din bil och vem du är och hur du är som bilförare etc. Dessa saker spelar alla in när priset på din bilförsäkring bestäms och försäkringsbolagen tar t ex hjälp av olika register och index för att avgöra hur dyrt det blir.

Av detta skäl kan du alltså inte direkt på egen hand räkna ut hur mycket du skulle få betala för en försäkring hos ett visst försäkringsbolag. Ifall du vill veta kostnaden när du jämför bilförsäkring måste du skicka in en offert till försäkringsbolaget som då gör en uträkning baserad på alla de saker som tagits upp ovan, och så får du reda på hur mycket det skulle kosta att ha din försäkring hos just dem. I princip alla försäkringsbolag erbjuder dig möjligheten att fylla i ett formulär på deras webbsida där du kan skriva in din information och ansöka om att få en offert. Detta är smidigt och går snabbt, men det kräver att du lämnar ut lite personlig information så som personnummer och registreringsnummer etc.

Jämför bilförsäkring - Annat som kan påverka priset

När du jämför din bilförsäkring för att hitta den billigaste så ska du inte glömma bort att det finns lite andra omständigheter som också är värda att ta med i beräkningen. T ex är kanske inte priset det enda som spelar roll när du tecknar en bilförsäkring utan även vad försäkringsbolaget har för service, vad som ingår i din försäkring och lite annat sådant.

Det är ofta billigare att samla sina försäkringar - Till exempel kan det vara bra att veta att du ofta kan få lite mängdrabatt eller vad man ska kalla det om du samlar många olika försäkringar hos samma försäkringsbolag. Det är alltså klart värt att kolla upp detta med det försäkringsbolag du har redan nu, även om de inte är billigast på bilförsäkring vid första kollen så kan det tänkas att de ger dig en liten rabatt med tanke på att du redan har andra försäkringar hos dem. Fråga alltså gärna om detta.

Ifall du bestämmer dig för att teckna din bilförsäkring online, direkt på försäkringsbolagets webbsida så kan detta i många fall ge dig en liten extra rabatt. Det rör sig kanske bara om några hundralappar men om det endast är en liten skillnad mellan den billigaste försäkringen och den som verkar bäst så kanske denna rabatt kan överbrygga skillnaden så att det är fritt fram att välja.

Ett sista råd är att göra ett försök med att pruta på din bilförsäkring när du till sist har bestämt dig för vad du vill ha för försäkring. Det är inte alltid det fungerar men samtidigt ska man inte glömma att det är du som är kunden och att försäkringsbolaget tjänar pengar på dig. Konkurrensen är stor och det finns många gånger möjlighet att pruta lite, speciellt om du har många försäkringar hos samma försäkringsbolag.

Följ oss på Facebook