Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Hundförsäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Jämför och spara dina pengar!

Många anser att hunden är människans bäste vän. Av detta skäl vill man ju självklart också att hunden ska må bra och vara frisk. Ifall din hund blir sjuk är det därför ofta självklart att ge den all vård som den behöver för att den ska bli frisk igen. Tyvärr är det ganska dyrt att vårda en hund och veterinärens kostnader blir ofta höga väldigt snabbt.

Eftersom staten inte på något sätt bidrar med pengar till vård av djur så blir du själv tvungen att stå för hela räkningen ifall din hund blir sjuk. Av detta skäl är det ofta en väldigt bra idé att skaffa en hundförsäkring när du köper hund. En hundförsäkring kan spara dig mycket pengar ifall hunden blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Det är även en bra idé att skaffa denna hundförsäkring direkt när du skaffar hund eftersom det är lättare att få en försäkring med bra villkor när hunden är en valp.

Detta ingår i din hundförsäkring

Exakt vad som ingår och vad som gäller kan variera lite beroende på försäkringsbolag. Du bör alltid kolla upp vad som gäller för just din hundförsäkring. Nedanstående är dock lite mer allmän information.

Livförsäkring - En del av din hundförsäkring är en livförsäkring som alltså betalas ut ifall din hund dör. Normalt avgörs beloppet som betalas av hur mycket du betalade för din hund när du köpte den. Ifall priset var 4000 kr så är det så mycket du kan tänkas få ut ifall hunden avlider. Du ska dock tänka på att detta belopp sjunker när hunden når en viss ålder och det kan även vara så att vid en viss maxålder så kan du inte längre få några pengar alls ifall hunden dör. Detta för att försäkringsbolagen då anser att risken är stor att hunden kan dö.

Veterinärvårdsförsäkring - Denna del betalar ut pengar som täcker kostnader för veterinären ifall din hund blir sjuk eller råkar ut för någon slags olycka som kräver att du tar djuret till en veterinär. Du kan själv vara med och bestämma vilka summor som ska gälla i din hundförsäkring och det är ju självklart så att ju högre belopp du väljer, ju mer får du även betala för din försäkring.

Du har alltid en viss självrisk på din försäkring, alltså ett belopp som du kommer att få betala ur egen ficka innan försäkringen tar vid och betalar dina kostnader. Som en fingervisning kan du troligen få betala din självrisk och runt 20 % av resterande kostnader ur egen ficka medan hundförsäkringen tar hand om resten. På sin höjd kanske du tvingas betala ungefär 25 % av de totala kostnaderna för vården av din hund men det kan väldigt lätt bli höga kostnader om man t ex opererar eller behöver mycket veterinärvård och det kan alltså lätt vara värt pengarna att satsa på en hundförsäkring.

Välj försäkring beroende på din hund

Olika hundar kräver kanske inte direkt samma försäkring. Du bör utgå ifrån vilken sorts hund du har och vilka risker du tror att hunden kan tänkas utsättas för när du väljer försäkring. Har du t ex en vanlig sällskapshund så kan denna förmodligen kräva en annan försäkring än om du har en jakthund. Fundera alltså lite i förväg och välj en försäkring som matchar vad du har tänkt använda hunden till.

Följ oss på Facebook