Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Hemförsäkring - Facket

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste hemförsäkringen!

En hemförsäkring ger dig ett ganska bra skydd mot flertalet olika saker. När du tecknar en hemförsäkring får du skydd både för ditt hem, din egendom, dig själv och din familj. Försäkringen täcker in skador på din egendom och liknande så att du får ut pengar ifall de skadas, går sönder eller blir stulna och den täcker även in ifall du själv skulle bli överfallen, t ex misshandlad eller liknande.

Den ger dig hjälp ifall du skulle råka skada någon annan och kanske tvingas betala skadestånd och ifall du råkar i någon slags rättstvist och betalar då ut pengar för rättegång och advokat etc. Du har dessutom en reseförsäkring som gäller när du är på resande fot och ersätter dig ifall du bli skadad, sjuk eller dylikt.

För dig som är med i facket

Många fackliga organisationer erbjuder sina medlemmar egna försäkringar, t ex en hemförsäkring som ingår i medlemskapet. När du blir medlem i facket får du alltså en hemförsäkring och eventuellt ännu fler försäkringar som oftast då även ingår i medlemskapet. Kostnaden för försäkringen ingår i dessa fall i medlemsavgiften vilket innebär att du egentligen inte behöver betala nåt för försäkringen i sig utan du får ett gratis skydd som bonus för att du är medlem i facket. När det ingår en hemförsäkring i ditt medlemskap behöver du oftast inte teckna någon privat hemförsäkring, eftersom du redan har ett ganska bra skydd. På detta vis går det alltså att spara en del pengar då en hemförsäkring kan kosta åtminstone någon tusenlapp varje år.

Det skiljer sig givetvis en hel del mellan olika organisationer vad för slags försäkringar som ingår och vilka villkor som gäller för dessa. Det är inte säkert att just ditt fackförbund erbjuder en hemförsäkring men detta är klart värt att kolla upp. Vare sig du redan är medlem eller funderar på att bli det så är det bra att veta vad som gäller och finns det pengar att spara så är det alltid positivt. Just eftersom olika föreningar har olika villkor är det alltid viktigt att kolla upp detta så att man inte får en tråkig överraskning den dag man behöver utnyttja sin hemförsäkring.

Förmånliga priser på fler försäkringar

I flera fall har försäkringsbolagen speciella avtal med olika organisationer, både fackliga och för studenter. Personer som är medlemmar i de organisationer som försäkringsbolaget samarbetar med kommer att få lite bättre villkor eller billigare pris när de tecknar t ex en försäkring. Ifall du är medlem i facket kan det därför vara intressant att kolla upp ifall det finns några bra erbjudanden för just dig. Detta kan du göra enklast genom att prata med antingen din organisation eller med ditt försäkringsbolag. Det finns nämligen en del pengar att spara om man har lite tur.

Även om du är medlem i en fackförening där en hemförsäkring ingår kan det även finnas flera andra försäkringar som du kan skaffa som blir billigare just för att du är med i facket. Du kanske t ex kan ordna med ordna en billig sjukförsäkring eller försäkra dina barn till förmånligare pris och villkor än du kunde ha gjort ifall du inte varit medlem.

Tänk på att en hemförsäkring inte täcker in allting utan att det många gånger är bra att skaffa en del tilläggsförsäkringar, speciellt om man har villa. Ifall du råkar du för någonting som är lite mer oväntat kanske du med lite otur inte har något skydd mot detta. I facket har du ofta chansen att teckna fler försäkringar till förmånliga priser och det är inte fel att åtminstone titta över vilka som finns och se ifall något verkar vettigt.

Följ oss på Facebook