Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Olycksfallsförsäkring - Barn

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste olycksfallsförsäkringen!

I de flesta fall har försäkringsbolagen en så kallad Barnförsäkring istället för en egen olycksfallsförsäkring för barn. Denna täcker in i princip samma saker som en olycksfallsförsäkring men även en del annat som kanske är lite mer specifikt för barn. Här tar vi upp det som ingår i en vanlig olycksfallsförsäkring men även vad som ingår utöver detta i barnförsäkringen.

I flera fall kan du teckna en olycksfallsförsäkring för hela familjen på en gång, ett slags familjepaket. Där ingår då även olycksfallsförsäkring för barn. Detta kan vara ett bra alternativ då hela familjen då är säker och man vet att vad som än händer så kommer det finnas skydd ifall olyckan är framme.

Vad ingår i en olycksfallsförsäkring?

Det ingår en del olika delar i en olycksfallsförsäkring men exakt vilka saker som ingår i din försäkring beror på vilket försäkringsbolag du väljer. Det som vi kommer att lista nedan är vanliga saker som ofta ingår, men det är ingen garanti för att det är exakt likadant i alla olycksfallsförsäkringar. Läs alltså på noga.

Invaliditet - Ifall ditt barn råkar ut för en olycka som gör att han / hon får nedsatt funktionsförmåga eller drabbas av vad som kallas för medicinsk invaliditet efter en olycka så kan du få pengar för detta. Hur mycket pengar du får beror på graden av invaliditet, som kan variera från 1 % och hela vägen upp till 100 %.

Sjukhusvistelse - Om ditt barn behöver åka till sjukhus efter en olycka så täcker försäkringen kostnaden för detta och du kan få pengar för både läkekostnader, skador på tänder, resor som krävs i samband med sjukhusvistelsen och lite annat sådant. Försäkringen täcker även upp om barnet behöver vistas på akuten över natten etc. Exakt vad som ingår får du kolla upp med försäkringsbolaget.

Krisförsäkring - Detta är en försäkring som täcker kostnader för t ex en psykolog eller liknande ifall barnet behöver prata med någon efter olyckan. Det kan ha varit någon upprörande eller traumatisk upplevelse som kräver att barnet pratar ut och då träder försäkringen i kraft och hjälper till.

Livförsäkring - Ifall ditt barn skulle avlida så betalas det ut en summa pengar som kallas för dödsfallsbelopp eller livbelopp. Detta belopp kan många gånger vara högre för barn än för vuxna. Det är självklart en klen tröst men kanske kan pengarna ändå komma till nytta på något sätt.

Vad kan mer ingå i en barnförsäkring?

Fortsatt vård hemma - Det kan mycket väl tänkas att det krävs ytterligare vård av barnet i hemmet efter att han / hon kommer tillbaka från sjukhuset. Du får pengar från försäkringen för detta ifall du som förälder behöver vara hemma och ta hand om barnet. Det krävs förmodligen ett sjukintyg och att barnet är hemma en längre period, t ex två veckor eller mer.

Speciell engångskostnad - Med detta menas en engångskostnad av större slag som uppkommit enbart på grund av olyckan, t ex att hela huset måste handikappanpassas eller att man måste köpa in specifik utrustning för att hantera vardagen efter olyckan. Sådana engångskostnader betalas av barnförsäkringen. Återigen krävs intyg och godkännande för att några pengar ska betalas ut.

Att tänka på när det gäller olycksfallsförsäkring för barn?

Ditt barn är försäkrad i skolan och på dagis och ifall något händer där så är det inga större problem. På fritiden är barnet dock normalt inte försäkrad och då kan det vara bra att komplettera med en olycksfallsförsäkring eller en barnförsäkring. Dessa täcker in det mesta och ger ett ganska komplett skydd för ditt barn.

En olycksfallsförsäkring för barn har oftast ingen självrisk utan försäkringen går in direkt och betalar alla kostnader vid skada eller liknande. Du behöver alltså inte själv punga ut ett antal tusenlappar innan försäkringen tar vid, vilket är bra att veta. Exakta villkor kan variera mellan försäkringsbolag så var uppmärksam.

Det finns ett antal tilläggsförsäkringar att skaffa ifall du inte tycker att det räcker med det som ingår som grundutbud. Tilläggsförsäkringarna kostar i och för sig lite extra men kan skydda mot sådant som du anser kan tänkas inträffa.

Följ oss på Facebook