Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Borra i kakel

Ska man borra i kakel gäller det att vara försiktig så att ingen onödiga skada görs. Men bara man är försiktig och använder rätt verktyg ska det gå utan några större problem. Här ska vi därför lista några tips som underlättar för dig.

För det första så behöver du några olika saker och dessa är borrmaskin, kakelborr, maskeringstejp och silikon.

Innan man börjar borra ska man försöka ta reda på om det finns några ledningar på stället som man tänkt att borra. Finns det detta är det troligen bättre att borra på någon annan plats om möjligt.

Det bästa stället att borra i är en fog. Och då fäster man maskeringstejp som gör att borren sedan inte slinter när borrningen sker. Viktigt är även att ha rätt typ av borr. Det finns speciella borr som passar för kakel. Man bör heller inte använda en slagborrmaskin, går det att välja läge på din borrmaskin bör du då heller inte ha detta på.

Efter det att du har borrat hålet ska du fylla upp detta med våtrumssilikon. Sedan läggs en plastplugg in och denna fylls också med silikon. Tänk på att vara försiktig så att plattorna inte skadas när pluggen slås in.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook