Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Byta bänkskiva

Att renovera ett helt kök kostar ofta mycket pengar varför det kan vara svårt att få ihop det ekonomiskt. Men det finns mindre ändringar att göra som kommer att påverkar utseendet mycket så att det känns nytt. Att byta eller måla om köksluckor är just en sådan sak. Att byta bänkskivorna är ytterligare ett sådant exempel.

Att utföra själva arbetet är inte speciellt svårt och det finns många guider på nätet som beskriver exakt i steg för steg hur processen går till. Om man behöver såga ut för t ex en diskho blir det hela självklart lite mer avancerat men fortfarande inte svårare än att en normalhändig person klarar av det.

Priserna på bänkskivor varierar kraftigt dels beroende på material men även var man köper dem. IKEA t ex har flertalet att välja på där de kostar från några hundralappar för en laminatskiva till lite över 1 000 kr för en stor i massivt trä. Sen är det självklart så att IKEA inte är ensamma om att sälja bänkskivor utan i princip alla andra som säljer köksgrejer eller byggsaker har även bänkskivor i sitt sortiment.

Innan du byter bänkskiva gäller det att du noga mäter så att den du tänkt kommer att passa. Skulle t ex höjden vara olika är risken att t ex kaklade delar inte längre passar lite bra. Färgval är också viktigt då bänkskivorna är en stor del av köket och därför får en stor påverkan. Har du sedan tidigare ett mörkt kök med ljusa skivor är risken att det blir för mörkt med även mörka bänkskivor.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook