Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Badrumsbelysning

Kanske har man tröttnat på badrummet men samtidigt känner att det skulle kosta lite väl mycket pengar att göra om hela rummet. Det kan då vara ett bra tips att bara titta lite på badrumsbelysningen.

Genom att göra lite små förbättringar genom att sätta in nya eller komplettera den tidigare belysningen kan man få till stånd mycket positiva förbättringar.

Rätt belysning

Miljön i ett badrum skiljer sig ganska mycket från t ex hur det är i ett vardagsrum. Luften är ju exempelvis ofta mycket fuktigare. Därför ska man sätta in lampor som är tänkta att användas i denna typ av utrymmen. T ex ska en armatur som sätts in vid badkaret eller dusch vara helt vattentät (IP 67) och vara max 12V. Ovanför badkar och dusch krävs det att armaturen är IP 44 klassificerat. Kommer man en halv meter bort eller lite längre räcker det med IP 24. Ännu längre bort är det IP 21 som är kravet.

Hur belysningen sedan ska se ut är helt upp till den personliga smaken. Det viktiga är bara att man ser till att det är rätt typ av armatur för att inte riskera något med säkerheten.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook