Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Tilläggsisolering

Att tilläggsisolera ett hus är ett omfattande arbete. Det kommer även att kosta en hel del. Av denna anledning ska man se till att bara göra det om det verkligen är rätt för just ditt hus. Skulle det vara så att en tilläggsisolering är lönsamt är det smart att titta över det hela. Dels kommer då månadskostnaderna gå ner när uppvärmningen av huset inte kräver lika mycket energi. Vidare kommer även värdet på huset att gå upp.

Grundtanken med tilläggsisolering är att man ska täta huset där isoleringen sedan tidigare varit bristfällig. Detta för med sig att mindre värme försvinner bort och man behöver då inte tillföra en lika stor mängd ny värme. Något som det dock är viktigt att tänka på är att man tilläggsisolerar lagom mycket. För annars finns det en stor risk att huset blir för tätt och får därmed en ökad risk för mögel osv.

Eftersom det är enkelt att göra misstag när det gäller isoleringen är det viktigt att se till att verkligen har all information innan arbetet påbörjas. Bra är att låta en kunnig person besikta huset för att höra hans input. En energirådgivning med kommunen är också det en bra idé.

Det finns flera olika typer av isolering som kan användas. Och även här bör du prata med någon kunnig person innan du bestämmer dig för vilket typ just du ska använda.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook