Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

ROT-avdrag

Lite snabbt är ROT-avdraget ett skatteavdrag som du kan göra på 50 % för ett belopp upp till maximal 100 000 kr. Detta avdrag kan användas när en hantverkare anlitas för att utföra en renovering, ombyggnad, eller tillbyggnad på bostaden. Avdraget gäller enbart för arbetskostnaden alltså inte för byggmaterialet. Den som anlitas för att utföra arbetet måste ha en F-skattsedel.

ROT-avdraget är något mycket positivt för dig som funderar på att fixa till något hemma och har tänkt att hyra in en hantverkare för detta. Tack vare avdraget kan priset bli mycket lägre än vad det annars hade blivit.

Avdraget är kopplat till den enskilda individen. Detta betyder att ifall man är två delägare av en bostad så kan hushållet få en skattereduktion på 2 * 50 000 kronor för de arbetskostnaderna som uppgår till maximalt 200 000 kr.

ROT-avdrag gäller per år så det går att göra samma avdrag nästa år ifall man då också anlitar hantverkare. Det går även att göra avdrag för arbete utfört på ett fritidshus, detta om du som privatperson står som ägare och fritidshuset enligt fastighetstaxeringen är klassat som ett småhus.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook