Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Underhålla avlopp

Det allra billigaste sättet av ta hand om stopp i avloppet är självklart att undvika det helt och hållet. Av denna anledning gäller det att underhålla avloppen ordentligt. Detta är ger självklart inte någon garanti för att det aldrig blir stopp i avloppet men risken minskar iaf kraftigt.

Tänk på vad du spolar ner

För det första gäller det att tänka på vad man spolar ner i avloppet. Tar man och tittar i köket t ex är det inte någon bra idé att spola ner fettet som finns i stekpannan. När det går ner i avloppet riskerar det att fastna och börja byggas på med annat för att bilda en propp.

I ett handfat är det tvålen som riskerar att fastna på vägen ner och sedan samla till sig hår, döda hudceller m.m. För att undvika detta är det bra att spola ordentligt när händerna tvättas.

Stora saker som inte löses upp i vatten är av förklarliga anledningar inte att rekommendera att spola ner i avloppet. Gör man detta ökar risken markant för dyra problem.

Kokande vatten

Ett enkelt tips som kan hjälpa är att ett par gånger per år bara hälla ner lite kokande vatten i avloppet. Detta löser nämligen upp fett som ligger bakom många av problemen. Som effektivast är detta ifall man inte har några större problem sedan tidigare varför det mest ska ses som en förebyggande handling.

Om du vill kan du även tillsätta något rengöringsmedel när du gör detta. Viktigt är då bara att se till att rengöringsmedlet är något som får spolas ner i avloppet. T ex gillar inte kommunen användandet av många typer avfettningsmedel.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.