Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Fixa stopp i avlopp

Ett avlopp som inte fungerar som det är tänkt kan innebära mycket irritation. Som tur var kan man ofta får bort proppen som hindrar vattnet själv. Något som sparar mycket pengar då man annars måste tillkalla en rörmokare som fixar det hela. Här ska vi därför tipsa om lite olika sätt att lösa upp ett stopp i avloppen som finns i badrummet.

Propplösare är en produkt som är tänkt att användas för att just lösa proppar. Dock ska man helst undvika dessa då de dels kan vara dåliga för miljön men även bidra till värre proppar och att rören tar skada. Innan du använder en propplösare ska du därför noga kolla upp ifall den passar eller ej. Du ska även vara försiktig när du använder en vaskrensare mot porslin. Är man för hårdhänt finns risk att porslinet spricker.

Kom ihåg att ifall du bor i en hyreslägenhet så ska du ta kontakt med hyresvärden innan du ger dig på några avancerade sätt för att få loss en propp.

Stopp i toan

Det allra första du kan testa är att helt enkelt hälla ner vatten från en så hög höjd som möjligt i toastolen. Detta självklart om det redan inte står vatten långt upp. Detta skapar ett trycka som med lite tur kan lösa ett lite enklare stopp.

Funkar inte detta är nästa steg att testa en klassisk vaskrensare. Detta är alltså en sådan där pinne som har en gummitratt längst fram. Skulle även denna inte fungera kan man testa en vakumpump som är en effektivare vaskrensare eller eventuellt ett rensband. Fungerar även inte något av detta är det nog dags att ta hjälp av en rörmokare.

Golvbrunn

Har du fått stopp i golvbrunnen så lyft för det första bort locket och rensa allt som du där hittar. Hår och annat har en tendens att stoppa upp en golvbrunn. Skulle inte detta räcka går det även här att testa med ett rensband. Sen kan propplösare också vara något att fundera på men se då som sagt var till att den inte förvärrar problemen.

Stopp i handfat

Det finns ett antal olika saker som du kan testa för att få bort ett stopp i ett handfat. För det första går det även här att använda en vaskrensare. Tänk bara på att stoppa igen bräddavloppet (hålet som förhindrar att det svämmar över) för om detta inte görs blir det inget tryck som krävs för att vaskrensaren ska fungera.

Vidare kan man plocka bort vattenlåset för att se ifall det är något stopp i detta. Är stoppet här är det bara att rengöra vattenlåset och problemet är löst. Sitter dock problemet längre ner kan ett rensband vara bra för att lösa upp det hela.

Summering

Förhoppningsvis kan du lösa problemet med några av dessa tips. Dessa tips som inte alls kommer att kosta dig många kronor att testa och ifall de fungerar så slipper man anlita något proffs som tar ut en ordentligt avgift.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook