Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bubbelbadkar

Att glida ner i ett vanligt badkar är både skönt och avslappnande. Att sedan glida ner i ett bubbelbadkar är ännu trevligare. Visst är det så att ett bubbelbadkar får ses som en lyxpryl då de flesta badrum redan har ett badkar som säkert fungerar bra att bada i. Men ifall man vill skämma bort sig själv lite extra kan det mycket väl vara dags för ett bubbelbadkar.

Tidigare var det jacizzis som gällde ifall man ville ha bubblor i vattnet när man badade. Dessa fungerade genom att blåsa in luft i vattnet som skapade bubblorna. Till stor del fungerar dagens bubbelbadkar på samma vis men skillnaden är att det numera finns en stor mängd varianter som ligger i olika prisklasser. Hur mycket som badkaret kostar avgörs till stor del av vilka funktioner som man vill ha.

Välja rätt bubbelbadkar

Ett bubbelbadkar är en investering för en långt tid framöver. Du vill ju kunna använda det i 15 - 20 år. Av denna anledning är det viktigt att noga tänka igenom valet innan ett köps. Det första man ska fundera igenom är vilken budget som finns för köpet och vad man vill få för några funktioner för detta. Sedan ska formen passa för badrummet och utseendet passa in.

Att provsitta ett badkar är en smart idé då detta ger en känsla av hur det blir sedan när man badar. Här kommer en lite nackdel in för de som säljer bubbelbadkar på nätet då det där självklart är svårt att provsitta. Samtidigt är det ju ofta mycket billigare på nätet varför man ska försöka hitta en bra mellanväg. Detta kan vara att t ex besöka de lokala butikerna som säljer bubbelbadkar och där provsitta dem.

Här kommer en liten lista på saker som man bör fundera på när en provsittning av ett bubbelbadkar sker.

  • Är badkaret tillräckligt djupt?
  • Sitter munstyckena på bra platser?
  • Går det att ställa in dessa själv?
  • Passar badkaret för alla som ska använda det?
  • Om det finns en massagefunktion är den då bekväm?
  • Går styrkan på massagen att reglera?
  • Hur hög är ljudvolymen?

Bekvämast om det är varmt

Ett bubbelbadkar är som bekvämast ifall temperaturen ligger mellan 38 och 40 grader. För att se till att badkaret håller denna temperatur är det viktigt att det finns uppvärmning som gör att vattnet inte kyls ner när den kalla luften förs in. Kolla också upp hur mycket varmvatten du kan få ut ur din varmvattenberedare.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook