Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Byta köksluckor

I andra artiklar har vi här pratat om att man för en förhållandevis billig penning kan göra stora förändringar i ett kök genom att byta kakel och bänkskivor. Att byta köksluckor och då speciellt ifall man väljer en annan färg är något somt troligen kommer att påverka utseendet på hela köket ännu mer. I köket finns ju säkert även lådor och till dessa kan man byta fronterna på exakt samma sätt som för luckorna till skåpen.

När det gäller att sätta in nya luckor är det viktigt att du ser till att köpa rätt storlekar. Mät därför väldigt noga upp hur stora de nuvarande luckorna är och hur fästanordningarna ser ut. Om de nya luckorna ska fästas på samma ställa som de gamla är det ju bra om passningen är samma. Ska de sättas upp på något annat vis gäller det att ramen klarar av detta. Kolla därför upp både storlek och sätt att fästa dem ordentligt innan något köps.

En lucka kostar allt från några cirka 50 kr för en enkel vit hos IKEA till över 1 000 kr stycket om man vill ha lyxigare varianter. Sedan påverkar självklart storleken mycket också. Det säger ju sig självt att det är dyrare med en lucka som är 200 x 70 cm än en som är 70 x 40 cm. Hur mycket pengar det kommer att kosta dig är därför väldigt svårt att säga. Dock går det att säga att det för en ganska liten penning går att ändra om väldigt mycket i köket. Vill man lägger man ut kanske 1 000 kr totalt och får enkla nya luckor men vill man går det ju att spendera 20 000 kr också.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.