Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Finansiera renovering

Att renovera ett hus är ett kostsamt projekt. Det är långtifrån säkert att man har tillräckligt med pengar sparade för att klara av att finansiera det hela. Bra är då att möjligheterna till att finansiera en renovering är stora då det i långivarnas ögon är ett bra sätt att spendera pengar på. Utförs renoveringen korrekt är ju tanken att bostadens värde ska gå upp.

Sen om du har några sparade pengar är detta bara bra. Alla kronor som du själv kan investera i projektet kommer innebära lägre räntekostnader. Kanske kan det därför vara värt att leva lite snålt ett tag för att kunna spara ihop till iaf delar av kostnaden.

Byggnadslån

Byggnadslån är en typ av lån som både används för den som ska bygga en ny bostad och den som har tänkt att renovera upp en gammal. Det hela går ut på att långivaren utför en förhandsvärdering. Denna värdering kommer sedan att ligga som grund för storleken på det möjliga lånet. Har du sedan tidigare lån på bostaden kommer detta självklart att räknas in.

Du får då reda på hur mycket pengar som det går att låna. Denna summa får du sedan inte ut direkt i en stor summa utan du använder bara det som krävs för att betala kostnaderna för renoveringen löpande. Förhoppningsvis behöver du då inte låna upp hela beloppet och därmed slipper du räntekostnader.

När sedan renoveringen är slutförd och godkänd kommer lånet att bli en del av bolånet.

Bolån

Har du inte utnyttjat max av ditt bolån sedan tidigare går det att låna upp pengar till denna maxgräns. Bolån är den billigaste formen av lån och därför ett mycket attraktivt val. Hur det blir med topplån är beroende av storleken på ditt önskade lån och hur mycket pengar som du behöver låna. Tänk på att du kan göra en värdering av bostaden efter det att renoveringen är utförd som då med lite tur kan göra att du slipper ett topplån.

Privatlån

Privatlån är ett lån utan säkerhet vilket innebär att du kan använda pengarna till vad som helst. Nackdelen med ett privatlån är att risken är större för långivaren vilket medför att räntan blir högre.

Det kan fortfarande vara ett alternativ att låna pengar på detta vis ifall du inte har möjligheterna till någon form av bolån. Tänk även här på att det är en bra idé att kolla upp värdet på huset efter det att renoveringen är slutförd för att eventuellt kunna fixa ett bolån som täcker kostnaderna i efterhand.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook