Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

RUT-avdrag

Rengöring, Underhåll och Tvätt där har du vad bokstäverna i RUT betyder. RUT-avdrag är ett avdrag på skatten som det går att göra för dessa tjänster. Exempelvis kan det handla om städning, barnpassning eller trädgårdsarbete. Själva avdraget går bara att göra på arbetskostnaderna inget annat.

Det går att göra ett avdrag som innebär att du som kund bara betalar hälften av arbetskostnaden för det utförda arbetet. Den du anlitar måste ha en F-skattesedel. Under ett år får man göra en skattereduktion på maximalt 50 000 kr. Då detta är per individ så kan två personer göra ett avdrag på 100 000 kr.

Tanken bakom detta avdrag är att det ska bli billigare med vissa tjänster som därmed ska skapa arbetstillfällen. Och ROT- och RUT-avdrag har visat sig vara mycket framgångsrika.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook