Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bygga bastu

Att sätta sig i en varm bastu är ofta mycket skönt och avkopplande. Inne i bastun rinner verkligen både vardagen och svetten av dig. Att sätta in en bastu om det sedan inte tidigare finns någon kräver ganska mycket av dig ifall du ska göra det helt själv. Vidare måste det även finnas tillräckligt mycket utrymme för att en bastu ska kunna sättas in. Men om du är intresserad går det dels att göra allt helt själv från grunden genom att sätta upp en lösvirkes bastu. Vill man ha det lite enklare går det även att köpa färdiga kit som sedan monteras.

Lite att tänka på

  • Storlek - Hur stor bastun ska vara påverkar mycket hur priset blir. En vanlig familj klarar sig normalt med en bastu på 2*2*2 m. Då räcker det med ett aggregat på 6 kW. Större rum kräver större aggregat som både är dyrare i inköp och drift.
  • Runt omkring - Själva bastun är så klart mycket viktig. Men det är även viktigt att tänka på hur det ser ut runt omkring. T ex behöver man ju ha en dusch och omklädning nära för smidigheten.
  • Ventiler - Tilluftsventilen måste alltid finnas under aggregatet och diagonalt från denna i taket är nära taket ska frånluftsventilen sitta.
  • Träslag - Det är vanligt att använda gran när man bygger en bastu men detta är inte nödvändigt. Ett annat bra träslag är asp som känns svalare att sitta på.

Detta vara bara några saker som man bör tänka på innan man börjar bygga en bastu. Väljer du att köpa ett färdigt kit är tipset att prata med säljaren för att få reda på allt som du önskar. Ska du göra en lösvirkesbastu helt själv är det också smart att prata med en expert innan ifall du inte känner dig helt säker.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook