Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Badrumskakel

I moderna badrum är det mycket populärt att lägga in kakel. Kakel har många fördelar som att det t ex är enkelt att rengöra och hindrar fukt från att tränga igenom. Ett badrum kan ha kakel på golvet men det finns inget som säger att man måste stoppa där utan hela badrummet kan vara inrett i kakel om det är vad som önskas.

Kakel är brända och glaserade lergodsplattor vilket innebär att det står emot fläckar och vatten mycket bra. Detta för med sig att ifall man vill rengöra badrummet är det bara att torka av dem med en fuktig trasa ifall smutsen inte är för ingrodd. Krävs det hårade tag går detta också bra och sedan kan man enkelt spola av kaklet för att skölja dem rena.

Kakel har även fördelen jämför med färg och liknande att de inte tappar sitt nya utseende lika snabbt och håller även bättre i längden. Detta självklart förutsatt att man är försiktig och installationen gjorts på ett korrekt vis. Det gäller bara att vara försiktig så att inga stora tunga saker tappas på kaklet då sprickor kan uppstå av detta.

Vilket kakel ska man välja?

Det tråkiga svaret här är samma svar som gäller för mycket annat. Det är helt enkelt så att det är den personliga smaken som får avgöra det hela. Kakel finns i princip i alla färger och formen som man kan önska sig. Utmaning är därför att välja storlek och utseende som passar in med resten av rummet. Är t ex allt annat svart i badrummet kan det vara bra med enkla vita kakelplattor som får det att se ljusare ut. Skulle det vara så att allt annat i badrummet redan är vitt passar det sig troligen inte alls lika bra med vitt kakel också.

Mönster går att skapa på massor av sätt i ett badrum. För det finns inget som säger att alla kakelplattor måste se likadana ut. Skulle någon t ex tycka det vara väldigt snyggt med ett schackbrädefärgat badrum är det bara att ta varannan vit och svar platta. Mosaikplattor går också sätta in för att liva upp det hela.

Som med mycket annat går det ofta att hitta bra priser för kakel hos onlinebutikerna. Men med detta sagt så kan det absolut gå att hitta bra priser i andra klassiska butiker också. Något du även snabbt kommer att märka är att priserna varierar väldigt mellan olika modeller av kakel. De allra billigaste enkla plattorna kan mycket väl kosta en 4-500 kr mindre per m2 än de dyra.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook