Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Dubbelt boende-försäkring

Detta är en typ av försäkring som bankerna ofta erbjuder i samband med det att ett byte av bostad är på gång. Försäkringen riktar sig till personer som väljer att köpa en ny bostad innan den gamla säljs. Tanken är att försäkringen ska hjälpa ifall man blir stående med ett dubbelt boende under en övergångsperiod.

Hur denna typ av försäkring fungerar kan vara lite olika mellan olika banker men det allra vanligaste är att de betalar de kostnader som finns för det gamla boendet vilka är eventuella månadsavgifter plus räntekostnader. Här räknas t ex el, avlopp, hemförsäkring m.m in. Amorteringar betalas inte genom en försäkring. Pengar för detta får man bara under en viss tid som vanligtvis är tre månader.

Hur mycket försäkringen kostar går inte att säga på förhand då det är flera faktorer som avgör priset. Det är dels hur stora kostnaderna är som försäkringen skulle täcka. Under hur lång tid försäkringen ska sträcka sig. Vilket form av bostad det är som försäkringen ska gälla. Sammantaget är det flertalet saker vilket gör det omöjligt att säga ett pris då det avgörs från fall till fall.

Det ställs ofta ett antal krav på dig ifall du ska få ta ut en försäkring av denna typ. Sådana krav kan vara att man t ex inte får sätta ett utgångspris som är långt över det troliga marknadsvärdet. Ett annat krav kan vara att du måste sälja en bostad ifall du får ett bud som minst ligger på utgångspriset. Varför dessa regler finns är för att en säljare inte ska kunna använda försäkringen för att klara av kostnaderna under tiden som man väntar ut att få ett toppen pris. Försäkringen ska bara hjälpa dig som försöker få ut ett rimligt pris för bostaden men som under en period inte får detta.

Som sagt var kan banken som lånar ut pengar till ett boende ofta hjälpa till med en dubbelt boende-försäkring. Det är också fullt möjligt att ditt vanliga försäkringsbolag kan erbjuda denna tjänst.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook