Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Vad innebär teknisk analys?

En teknisk analys går till skillnad från fundamental analys inte ut på att analysera bolaget i fråga. Den tekniska analysen går istället ut på att analysera hur marknaden agerar. Alltså tittar man inte på bokslut och annat för att få fram nyckeltal utan man tittar på hur köpare och säljare agerar.

Det viktigaste att hålla koll på när man ska utföra en teknisk analys är trender. Det viktiga är att förstå hur de går upp och ner. Tanken med aktieköpet är ju att köpa en aktie som har en positiv trend och sedan sälja den innan trenden blir negativ. Trender kan man få fram genom olika typer av medeltal som ritas ut på aktiediagrammet.

Sedan finns det olika typer av teknisk analys som man kan utföra beroende lite på vad man tror är bäst. Andra exempel på teknisk analys är RSI (Relative Strenght Index) och Stochastic som bygger på att man analyserar om en aktie är överköpt eller översåld.

Handla med aktier

Aktieinvest.se är ett intressant alternativ för dig som vill börja spara pengar. Oavsett om det är i aktier, fonder eller något annat.


Avanza Bank är ett ställe att kolla upp ifall du vill handla med aktier. Courtaget ligger så lågt som 9 kr när du gör småaffärer.


Följ oss på Facebook