Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Hur går det till att handla med aktier?

Det första du måste göra är att skaffa ett konto där du kan handla på. Ett sådant konto kan du skaffa på ett antal olika ställen som t ex hos en bank, fondkommissionär eller på nätet. Till detta konto ansluter du sedan ett konto där pengar för köp och försäljning förs.

För varje köp av aktier får du sedan betala ett courtage. Vad varje aktieaffär kostar skiljer sig som så mycket annat åt dels för vem du anlitar till att utföra det till vilken lista aktien du köper är noterad på. Ofta ligger kostanden runt 0,15 till 0,65 % av det totala priset. Väljer du att handla aktier direkt på nätet blir det oftast billigare då det normalt kostar mellan 0,1 till 0,3 %. Andra ställen har ett fast pris för courtaget. Det kan även finnas ett minimicourtage hos vissa.

Exakt hur du går tillväga sen för att köpa en aktie ser du enklast på stället där du har ditt konto. Det finns alltid enkel och tillgänglig information som beskriver exakt hur du ska gå tillväga för att utföra ett köp.

Handla med aktier

Aktieinvest.se är ett intressant alternativ för dig som vill börja spara pengar. Oavsett om det är i aktier, fonder eller något annat.


Avanza Bank är ett ställe att kolla upp ifall du vill handla med aktier. Courtaget ligger så lågt som 9 kr när du gör småaffärer.


Följ oss på Facebook