Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Aktier online

Att handla med aktier har blivit väldigt vanligt i detta land. En stor del av att det numera är så vanligt är Internet som ger möjligheter som inte alls fanns tidigare. Nu kan även vi vanliga invånare handlar snabbt och enkelt.

Det är även normalt mycket billigare att köpa och sälja sina aktier direkt på nätet än att använda sin bank som mäklare. Därför är detta något du absolut bör överväga ifall du funderar på att börja att spara i aktier. Eller kanske du redan gör det och helt enkelt vill flytta över sparandet online istället.

Vill du veta mer om att spara pengar i aktier från en annan källa är tipset att du besöker Aktiekunskap.nu.

Hur skapar man ett konto?

Det är enkelt att börja handla aktier online. Första steget är självklart att gå in på den nätmäklare som du har bestämt dig för att testa och där kolla upp hur du ska anmäla dig. Normalt går detta till så att man antingen beställer anmälningshandlingar genom ett forumlär eller ett telefonsamtal.

Dessa papper kommer sedan hemskickade och då läser man igenom dem noga och fyller i den information som krävs. Lösenord kommer sedan att skickas i ett rekommenderat brev hem till dig. När du loggar in med denna kod är depån öppnad och klar att använda.

Se sedan till att föra över pengar till depån så att det finns något att handla för där. När detta är gjort är det bara att gå in på den aktien du önskar köpa och där lägga en order.

Handla med aktier

Aktieinvest.se är ett intressant alternativ för dig som vill börja spara pengar. Oavsett om det är i aktier, fonder eller något annat.


Avanza Bank är ett ställe att kolla upp ifall du vill handla med aktier. Courtaget ligger så lågt som 9 kr när du gör småaffärer.


Följ oss på Facebook