Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Rik på aktier

Alla som handlar med aktier vill ju bli rika på just detta. Vem drömmer inte om det där snabba klippet som kan ge stora inkomster?

Den stora frågan är ju hur man göra för att komma till en sådan nivå som innebär att man tjänar fina pengar på sitt aktiehandlande. Det finns ju två olika huvudsätt som man kan nå fram på.

Jag hoppas

Det ena sättet att blir rik på aktier är att enbart ha tur och satsa pengar i något företag som man tror ska gå bra utan att egentligen ha någon koll alls. Detta sätt kan ju klart lyckas då det finns alla chanser att ett företag går bra utan att man har kollat upp det noga innan. Dock ska det ju sägas att riskerna med detta är stora då det egentligen är som att spela på lotto eller något liknande.

 

Jag utforskar

Det lite mer klassiska sättet att bli rik på aktier är genom att först studera den information som man kan få tillgång till för att sedan ta beslut om vad man ska göra. Är du nybörjare kan det vara en bra inledning att läsa igenom artiklarna som vi har under vårt avsnitt kallat aktieguide. Där går berättar vi om olika delar av aktiehandeln som det är bra att hålla koll på. Det finns självklart många fler guider av detta slaget som du kan läsa på nätet och det är egentligen bara bra att läsa så många som möjligt då det oftast står något nytt i de flesta av dem.

Har du efter detta fått en god grundläggande kunskap kan du börja att läsa på om olika företag som du tror kan vara bra investeringar. I guiderna kan du läsa om vilken information du ska leta efter.

Ett annat bra tips är att läsa vad experterna säger om olika aktier. Har du utöver detta kunskaper om hur aktiehandeln fungerar är möjligheterna för dig att ta goda beslut bättre då du kan grunda dem på solida fakta.

Sammanfattning

Man brukar ofta prata om att det inte finns några genvägar till att bli rik. Detta stämmer inte på börsen då alla som har lite tur kan bli rika genom ett par investeringar. Detta är dock inget som rekommenderas då turen inte är något som man ska lite på för att göra en rik. Istället är tipset att du läser på ordentligt innan för att ha så stor chans som möjligt att bli rik på aktier. Sedan finns det ju inga garantier för det att du blir rik men du kan iaf känna dig trygg i vetenskapen att du har gjort allt du kan för att pengarna ska växa.

Handla med aktier

Aktieinvest.se är ett intressant alternativ för dig som vill börja spara pengar. Oavsett om det är i aktier, fonder eller något annat.


Avanza Bank är ett ställe att kolla upp ifall du vill handla med aktier. Courtaget ligger så lågt som 9 kr när du gör småaffärer.


Följ oss på Facebook