Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Hur fungerar börsens psykologi?

Hade denna världen vi lever i varit helt rationell där alla tog logiska beslut hela tiden hade det troligen varit mycket tråkigare, alternativt hade vi varit grönblodade och härstammat från Vulcan.

Eftersom vi människor inte fungerar på detta viset och det är människor som handlar med aktier fungerar börsen också inte rationellt hela tiden. Följden av detta är att börsen på kortare sikt mer styrs av människans önskan att bli rik i balans i rädslan över att förlora pengar.

Börsbubblor är ett klassiskt ord då det är sådant som har kommit och gått i historien. Stiger kurserna blir många sugna på att investera och därmed är drevet igång. Och när väl drevet har kommit igång blir det normalt bara starkare och starkare. Detta för med sig att aktier blir övervärderade och sedan har en tendens att råka ut för minst sagt kraftiga nedgångar.

Har du koll på detta finns det alla chanser att utnyttja denna svaghet som vi människor har. Tar du nämligen och försöker att haka på ett drev i ett tidigt skede och sedan säljer när aktierna har gått upp kraftigt finns det väldigt goda möjligheter att tjäna mycket pengar på en aktie innan den faller. Psykologin är viktigt att ha i åtanken när affärer ska göras då den kan påverka mycket.

Handla med aktier

Aktieinvest.se är ett intressant alternativ för dig som vill börja spara pengar. Oavsett om det är i aktier, fonder eller något annat.


Avanza Bank är ett ställe att kolla upp ifall du vill handla med aktier. Courtaget ligger så lågt som 9 kr när du gör småaffärer.


Följ oss på Facebook