Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Daytrading

Daytrading är en variant av handel med aktier eller andra instrument där handlaren, tradern, gör förhållandevis många affärer per dag. En daytrader köper och säljer värdepapper endast över dagen, innan börsen stänger stängs alla öppna positioner. Daytrading handlar främst om att agera snabbt vid kursförändringar på aktier och andra värdepapper.

Oftast använder sig daytradern av teknisk analys vid sina köp- och sälj beslut.Det förekommer att personer i Sverige har slutat sina arbeten för att ägna sin tid på daytrading. De använder sig i huvudsak av teknisk analys för att kunna förutspå kortsiktiga rörelser på marknaden. I USA har det gjorts flera vetenskapliga undersökningar om utfallet.

Forskare har med hjälp av statistik från mäklarfirmorna fastställt att en absolut majoritet slutar med daytrading efter några år, antingen helt utan kapital eller med ett kraftigt reducerat kapital.

Ett måste är, förutom en mäklare med lågt courtage, och tradingkapital att man har en oerhört bra diciplin, och förmåga att växla mellan uppgång och nedgång. Den som daytradar måste kunna tjäna pengar oavsett om marknaden går upp eller ned. Klarar man endast av att tjäna pengar på uppgång, så bör man inte syssla med daytrading.

Ett vanligt råd till den som vill daytrada är att aldrig satsa för mycket i relation till kapitalet. Det gäller att har god likviditet så att man skall kunna klara av en längre förlustserie, utan att bli handlingsbegränsad.

Daytrading uppkom redan när internet var nytt, men allteftersom tiden har gått, så har skaran minskat betänkligt. Det var inte så lättförtjänta pengar som en del föreställde sig. Ett stort hinder är courtaget. Även om internetmäklarna har sänkt sina priser så kostar det fortfarande tämligen mycket för en mindre placerare.

Läs mer om daytrading på www.tradingportalen.com

Handla med aktier

Aktieinvest.se är ett intressant alternativ för dig som vill börja spara pengar. Oavsett om det är i aktier, fonder eller något annat.


Avanza Bank är ett ställe att kolla upp ifall du vill handla med aktier. Courtaget ligger så lågt som 9 kr när du gör småaffärer.


Följ oss på Facebook