Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Tre grundregler som kan hjälpa dig

1. Det är väldigt viktigt att sätta upp mål för aktiesparandet. Detta både på varje aktie du köper och på hela sparandet i helhet. Vilka förväntningar har du på sparandet? Är du beredd att ta stora risker för att nå framgång eller vill du ha ett sparande som inte är så riskfyllt? Sätt gränser för hur mycket pengar du ska investera i aktier och tänk på att det i princip aldrig är bra att låna pengar för att köpa aktier då det inte finns några garantier att du tjänar på det.

2. Det är alltid bra att vara långsiktig i sitt tänkande. Du ska inte tro att du kommer att tjäna massor av pengar inom ett par månader bara. Ditt tänk bör ligga minst 3 - 5 år framåt i tiden och helst betydligt längre än så. Försök även att sprida ut dina investeringar under en längre tid.

3. För att undvika onödiga risker är det bra att sprida ut innehavet på ett antal olika aktier. Helst bör det vara minst 8 - 10 olika aktier som även bör tillhöra olika branscher. Det är ju omöjligt att veta vad som händer med en viss bransch i framtiden och har man stora investeringar där är risken stor att något otrevligt händer. Sen kan det ju även vara så att ifall man äger mycket i en viss bransch som går bra finns chansen att dra in stora pengar. Köper du aktier i bolag som utgör index är risken då även betydligt mindre.

Handla med aktier

Aktieinvest.se är ett intressant alternativ för dig som vill börja spara pengar. Oavsett om det är i aktier, fonder eller något annat.


Avanza Bank är ett ställe att kolla upp ifall du vill handla med aktier. Courtaget ligger så lågt som 9 kr när du gör småaffärer.


Följ oss på Facebook