Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Jämför mobilt bredband

{jcomments off}

Det finns massor av varianter för den som vill skaffa mobilt bredband. Därför har vi här en jämförelse av mobilt bredband från alla de stora mobiloperatörerna så att du enkelt kan få en överblick och se vilka priser och villkor som erbjuds. Vi jämför allt ifrån avgifter till hastigheter och gränser för datamängd etc. Jämför och få bra koll på mobilt bredband och hitta ett abonnemang eller kontantkort som passar dig.

Vi jämför vanliga typer av mobilt bredband från respektive mobiloperatör men observera att det ofta finns fler typer av abonnemang / kontantkot att välja på om du tittar in på deras webbsidor. Vi försöker även jämföra så liknande produkter som möjligt.Tele2 Mobilt bredband

Mobilt bredband från Tele2

Tele2 satsar på fyra olika abonnemang för mobilt bredband. Det finns small, medium och large som helt enkelt går från ett enklare mobilt bredband med lägre hastighet och mindre trafik upp till snabbt mobilt bredband och fri surf. Sen finns även ett alternativ med nya tekniken 4G där man kan surfa i upp till 80 mb/s för den som vill ha grymt snabbt Internet, detta dock självklart aningen dyrare.

Abonnemang Månadsavg. Start.avg. Modem Hastighet Datamängd Övrigt
Small 79 kr 250 kr Ingår 5 mb/s 2 gb -
Medium 169 kr 250 kr Ingår 15 mb/s 15 gb Trådlös router (tillägg)
Large 229 kr 250 kr Ingår 25 mb/s 40 gb Trådlös router (tillägg)
XL (4G) 349 kr 250 kr Ingår 20-40 mb/s 80 gb Trådlös router (ingår)

Skaffa mobilt bredband från Tele2

Telenor Mobilt bredband

Mobilt bredband från Telenor

Telenor har satsat på tre huvudabonnemang för mobilt bredband där fokus helt enkelt ligger på hur mycket du vill surfa och vilken hastighet du vill ha. 4G Mini är för dig som inte har så stora krav och då får du lite mindre surf för en mindre slant. 4G Maxi är för dig som vill surfa ganska mycket och då betala lite mer och sen finns slutligen 4G Premium för dig som surfar mycket och vill ha riktigt snabbt Internet.

Abonnemang Månadsavg. Start.avg. Modem Hastighet Datamängd Övrigt
4G Mini 79 kr 0 kr (på nätet) 30 kr / månad 1-4 mb/s 2 gb -
4G Maxi 199 kr 0 kr (på nätet) 30 kr / månad 5-20 mb/s 15 gb Fri surf + 50 kr
4G Premium 299 kr 0 kr (på nätet) 30 kr / månad 10-50 mb/s 50 gb Fri surf + 100 kr

Skaffa mobilt bredband från Telenor

Tre Mobilt bredband

Kontantkort från Tre

Hos Tre kan du välja på tre olika abonnemang för mobilt bredband som erbjuder varierande hastigheter, priser och hur mycket du kan surfa per månad. Behöver du inte så hög hastighet eller surfar jättemycket funkar det med ett billigare abonnemang medan du som vill kunna spela spel, lyssna på musik och kolla film etc har bra alternativ också med hög hastighet och fri datamängd. Rabatt om du väljer längre bindningstid.

Abonnemang Månadsavg. Start.avg. Modem Hastighet Datamängd Övrigt
3Maxfart 3GB 99 kr 0 kr Ingår Upp till 64 mb/s 3 gb WiFi-router 29 kr / mån
3Maxfart 30GB 199 kr 0 kr Ingår Upp till 64 mb/s 30 gb WiFi-router ingår
3Maxfart Fri surf 299 kr 0 kr Ingår Upp till 64 mb/s 100 gb 4G-router ingår

Skaffa mobilt bredband från 3

Telia Mobilt bredband

Kontantkort från Telia

Hos Telia hittar du ett stort utbud för mobilt bredband. Det finns många abonnemang, från enkla för dem som inte surfar så mycket till rejäla med bra hastighet och mycket trafik. Det finns även flera varianter för 4G där du kan surfa i upp till 80 mb/s. Dessutom möjlighet att köra på ett kontant mobilt bredband, där du betalar t ex 39 kr för en dag och 99 kr för en veckas surfande.

Abonnemang Månadsavg. Start.avg. Modem Hastighet Datamängd Övrigt
Liten 99 kr 0 kr Ingår Upp till 10 mb/s 2 gb Köp till trafik
Medium 199 kr 0 kr Ingår Upp till 40 mb/s 10 gb Köp till trafik
Stor 299 kr 0 kr Ingår Upp till 100 mb/s 20 gb Köp till trafik

Skaffa mobilt bredband från Telia

Mobil2 Mobilt bredband

Kontantkort från Mobil2

Mobil2 satsar hårt på att det ska vara enkelt och att priserna ska vara vettiga. De har därför endast ett enda abonnemang för mobilt bredband och detta är ett mellan-alternativ för dig som klarar dig bra med 6 mb/s och som inte surfar jättemycket utan klarar dig på 5 gb under en månad. Du kan självklart köpa till ytterligare trafik ifall du skulle gå över gränsen. Ingen startavgift eller bindningstid. Använder Telias nät.

Abonnemang Månadsavg. Start.avg. Modem Hastighet Datamängd Övrigt
Mobilt Bredband XL 149 kr 0 kr ? 6 mb/s 5 gb Köp till trafik

Skaffa mobilt bredband från Mobil2

Net 1 Mobilt bredband

Kontantkort från Net 1

Net 1 siktar på att vara bredbandsleverantören för folk som bor på landsbygden och kanske normalt har svårt att få vettig täckning på sitt bredband. Net 1 har ett bra nät som gör att du som bor lite avsides kan få mobilt bredband precis som alla andra. Det finns några få enklare paket att välja på beroende på hur ditt behov ser ut.

Abonnemang Månadsavg. Start.avg. Modem Hastighet Datamängd Övrigt
Ofta 229 kr 250 kr 49 kr/mån 9,3 mb/s 7 gb Trådlöst modem/router
Alltid 299 kr 250 kr 49 kr/mån 9,3 mb/s 30 gb Trådlöst modem/router
Ibland 39 kr/dag 0 kr 795 kr 3,1 mb/s 1 gb Betala de dagar du surfar

Skaffa mobilt bredband från Net 1

Comviq Mobilt bredband (kontant)

Kontantkort från Comviq

Comviq erbjuder endast kontant mobilt bredband. Det är alltså i princip ett kontantkort för ditt mobila bredband där du betalar endast när du vill surfa. Du tankar så mycket pengar du känner att du behöver på ditt kort och kan sedan surfa när du känner för det. Startavgiften är 199 kr och då ingår ett modem och en dags surf. Hos Comviq är kostnaderna följande:

  • Dag 3G - 29 kr (max 1 gb data)
  • Vecka 3G - 89 kr (max 3 gb data)
  • Vecka 4G - 94 kr (max 5 gb data)
  • Månad 3G - 219 kr (max 5 gb data)
  • Månad 4G - 294 kr (max 20 gb data)
  • Månad Plus 3G - 269 kr (max 20 gb data)
  • Månad Plus 4G - 354 kr (max 50 gb data)
Skaffa mobilt bredband från Comviq

OBS! Man ska veta att fri surf inte nödvändigtvis innebär att man får surfa precis hur mycket man vill utan begränsningar. I villkoren kan det stå att man inte får använda mer trafik än vad som är rimligt i förhållande till hur mycket en normal användare surfar. Gränsen brukar ofta dras vid 10 gånger vad som är standard enligt Post- och Telestyrelsens undersökning, vilket är ca 2,5 gb per månad. Du kan alltså kanske ha en gräns på 25 gb per månad trots fri surf.

Följ oss på Facebook