Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Iphone

Iphone var Apple's första försök att skapa en mobiltelefon som var mer än bara en vanlig mobiltelefon. Det var i princip en tidig smartphone med pekskärm och en hel del nya funktioner som mobiltelefoner inte hade vid tillfället då den släpptes. Iphone blev en stor succé och banade väg för många fler modeller från olika tillverkare. Idag finns det många smartphones som har pekskärm och väldigt många bra funktioner och applikationer som kan göra både det ena och det andra, men när Iphone först kom ut var utbudet klart begränsat.

Efter ett tag släpptes en version av Iphone med stöd för 3G-tekniken vilken helt enkelt kallades för Iphone 3G som fanns både i svart och vitt. Den hade blivit lite uppgraderad jämfört med sin föregångare och hade en del förbättrade funktioner. Nästa steg var sedan Iphone 3GS som hade ytterligare uppgraderingar med t ex bättre processor, större arbetsminne, bättre laddningstider och en bättre kamera etc. Sista versionen kom 2010 och hette Iphone 4. Detta skulle vara fjärde generationens Iphone med klart bättre skärm, ännu bättre kamera, förbättrad prestanda etc.

Mer om Iphone

Iphone använder sig av sitt eget operativsystem kallat för iOS. Den senaste versionen av Iphone innebar även en uppgradering av operativsystemet som nu heter iOS 4. Eftersom den nya mobilen har mer processorkraft och minne kan man nu köra flera olika program samtidigt vilket gör just multitasking till en av de stora nya sakerna i iOS 4. Allting går helt enkelt snabbare.

En bra pekskärm är viktigt för alla smartphones och så också för Iphone. Mobilen har en 3,5 tums pekskärm som är gjord just för att man ska använda fingrarna. Förutom att skriva kan man även använda fingrarna för att t ex bläddra bland bilder, zooma in och ut eller för att spela roliga spel etc. Iphone 4 som är senaste modellen har dessutom en klart bättre skärm än sina föregångare med 4 gånger bättre upplösning.

Kameran är ett måste på en mobiltelefon idag och just kameran har ofta hamnat i fokus som en av de dåliga sakerna med en Iphone. Det har inte blivit speciellt bra bilder men Iphone 4 innehåller åtminstone en 5 megapixel kamera så att det blir godkänt bra bilder för den som vill dokumentera sitt liv.

Iphone har möjlighet att visa webbsidor precis som de ser ut på en dator. Detta via en modifierad version av webbläsaren Safari. Nu för tiden visar alla smartphones upp webbsidorna exakt som de ser ut istället för i den förenklade version som äldre mobiler tvingades visa. Vill man zooma in texten för att läsa kan man göra detta genom en enkel rörelse med fingrarna eller genom att dubbelklicka.

Följ oss på Facebook