Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kontantkort

Ett kontantkort till mobilen är för dig som inte vill ha några fasta avgifter utan endast betala för det du ringer. Du har ett kontantkort som du laddar med pengar och sedan kan du ringa upp det belopp du har tankat. När pengarna är slut kan du återigen fylla på med mer pengar och fortsätta ringa och smsa som vanligt.

Fördelen med ett kontantkort är att du slipper fasta avgifter. Ringer du inte speciellt mycket eller spenderar relativt lite pengar varje månad kan detta vara ett mycket bra alternativ till ett abonnemang. Det är också väldigt bra ifall du vill hålla riktigt noga koll på hur mycket pengar du gör av med eftersom du aldrig kan spendera mer pengar än du har laddat in på ditt kontantkort. Av detta skäl är ett kontantkort ofta ett bra val för föräldrar som låter sina barn använda en mobiltelefon.

Nackdelen med ett kontantkort jämfört med abonnemang är att det normalt är lite dyrare att ringa och skicka SMS med ett kontantkort. Man slipper dock binda upp sig eller köra på fasta kostnader som tickar på även när man inte använder telefonen. En nackdel kan även sägas vara att pengarna kan ta slut så att man inte kan ringa, men det gäller självklart att hålla ett öga på sitt kvarvarande saldo.

Välja rätt kontantkort

Det finns många olika kontantkort att välja på. Alla de stora mobiloperatörerna erbjuder egna varianter av kontantkort som har lite varierande villkor. Som vanligt finns det en ganska stor konkurrens mellan de stora så som Telia, Tele2, Halebop, Comviq och Telenor etc. De erbjuder olika minutpriser och priser för SMS och även olika specialerbjudanden som gratis minuter att ringa för etc.

När du ska välja kontantkort är det därför en bra idé att kolla på de olika kort som finns att välja på och plocka ut det som är mest fördelaktigt, har bäst pris och som passar just dig bäst. Ifall du ringer mycket passar ett visst kontantkort bättre medan du som ringer väldigt lite har mer nytta av ett annat och så vidare. Ta dig tid att jämföra innan du bestämmer dig. Du kan enkelt jämföra olika kontantkort direkt här på Ekonomi-portalen.com

Att ladda sitt kontantkort

Du kan ladda ditt kontantkort på många olika sätt. Det går ofta att göra via internetbanken, i t ex en Pressbyråbutik eller i teleoperatörernas egna butiker på stan. Det finns även webbsidor som erbjuder dig att ladda kontantkortet genom att du skickar ett SMS och liknande ifall du föredrar att ladda det på nätet. Så länge du har lite koll på hur mycket pengar du har kvar på ditt kort behöver du aldrig oroa dig för att pengarna ska ta slut mitt i ett samtal eller när du behöver dem som bäst.

Följ oss på Facebook