Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Iphone som modem

Har du en Iphone kan du om du vill använda den som 3G-modem istället för ett vanligt 3G-modem som hör till mobilt bredband. På det här sättet kan du surfa på din dator via din Iphones Internetuppkoppling vilket ibland kan vara smidigare eller bättre än vanligt mobilt bredband. Har du ett abonnemang med fri surf och fri trafik på din Iphone kan du ju dessutom komma undan billigt genom att använda den som modem istället för att köpa mobilt bredband.

Att använda sin Iphone som modem är inte speciellt svårt. Du kan välja mellan att ansluta med USB-kabel eller via Bluetooth. Bluetooth gör att du kan fixa Internet till din dator trådlöst från mobilen men samtidigt drar Bluetooth mer energi vilket gör att batteriet tar slut snabbare, och det är aningen krångligare att få att fungera.

Så här gör du din Iphone till 3G-modem

Följ dessa enkla steg så ska det förhoppningsvis gå bra att använda mobilen som modem:

1. Koppla in USB-sladden mellan datorn och din Iphone. (Detta behöver man inte göra ifall man vill köra Bluetooth men det är att föredra eftersom det är stabilare och drar mindre ström). 2. Gå in på Inställningar på din Iphone och sedan in på Allmänt. 3. Under Allmänt går du in på Nätverkt och sedan Internetdelning. 4. Välj Aktivera Internetdelning. Du kan här välja mellan Bluetooth och USB.

Sedan behöver du göra några inställningar på datorn:

5. Gå in under inställningar för nätverk på din dator och kolla så att din Iphone dykt upp och se till att den är aktiv (många gånger kan datorn själv upptäcka det nya "modemet" och en ruta poppar upp). 6. Kontrollera att datorn har tilldelats en IP-adress och att du är uppkopplad. 7. Du ska nu vara fri att surfa med din Iphone som modem och allt är frid och fröjd.

Det skiljer sig lite hur du gör i datorn för att det ska fungera beroende på om du har en Mac eller en PC och av det skälet hoppar vi över att ge några exakta instruktioner för detta. Ifall det inte dyker upp någon ruta automatiskt när du kopplat in din Iphone och gjort inställningarna i telefonen kan du behöva gå in under nätverksinställningarna och se till att datorn hittat din Iphone som nätverkskort. Kontrollera att anslutningen är igång. Detta gör man ju givetvis enklast genom att försöka ta sig ut på nätet men annars genom att kolla hur det ser ut i nätverksinställningarna.

Det finns även vissa apps som hjälper dig att använda din Iphone som modem men det är inte säkert att de finns att hitta på App Store eftersom vissa mobiloperatörer kan vara emot att man använder sin Iphone på det här viset. Funkar det inte att använda Iphone som modem enligt metoden ovan kan det vara värt att kolla runt lite på App Store eller nätet efter en sådan app.

Följ oss på Facebook