Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Touch mobil

En mobil med touch är helt enkelt en mobiltelefon med en stor skärm på vilken man kan styra saker genom att använda fingrarna. Mobiltelefonen använder en pekskärm istället för vanliga knappar och på så vis kan man skriva, ringa, använda applikationer och spela spel etc. Idag finns det väldigt många touch mobiler att välja på och det är mycket populärt med touch jämfört med de äldre varianterna där man använder vanliga knappar för att styra mobilen.

En av de stora fördelarna med en pekskärm och touch istället för knappar på mobilen är att man kan använda hela mobilens yta för skärmen. Man kan då sätta dit en mycket större skärm eftersom man slipper spara utrymme för knapparna. Dessutom finns det väldigt många smarta sätt att använda touch för att göra olika saker smidigare så som att zooma och bläddra etc. Sådana saker är enklare och mer naturligt att göra med fingrarna jämfört med att klicka sig fram via knappar.

En av de allra första mobiltelefonerna med touchskärm var Iphone från Apple. Iphone erbjöd en stor pekskärm som man kunde använda för att smidigt bläddra bland bilder, skriva SMS eller spela spel etc. Det kom även ut versioner med touch från LG och HTC men Apple's Iphone blev enormt populär och innebar början på en era med mängder av mobiltelefoner med stor touchskärm.

Smartphones med touch

Smartphone är ett uttryck som blivit väldigt populärt och som är ett samlingsnamn för den nya generationen mobiltelefoner där man kan göra det mesta så som att surfa på nätet, kolla film och bilder, uppdatera sin status på Facebook eller Twitter, använda massor av applikationer (apps) och självklart även ringa, smsa och skicka mail etc. Smartphones är i princip som en liten dator som ryms i fickan och i princip alla dessa är touch mobiler.

Touchskärm eller pekskärm är något som har kommit för att stanna när det gäller mobiltelefoner och det kommer fler och fler mobiler med touch och färre med vanliga knappar. Både tillverkare och användare har insett hur smidigt det är att kunna styra mobilen med fingrarna direkt på skärmen och med hjälp av smart teknik och kluriga idéer kan man göra väldigt många saker väldigt enkelt genom att använda pekskärmens funktioner.

Följ oss på Facebook