Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Senior mobiltelefon

En senior mobiltelefon är en specialgjord mobiltelefon som är till för äldre människor. Själva tanken med dem är att de ska vara riktigt lätta att använda så att även de som inte är vana vid komplicerad teknologi eller brukar använda en mobiltelefon ska kunna sköta den. Vanligtvis har en mobiltelefon för seniorer en väldigt enkel och pedagogisk layout som gör den lättanvänd och både knappar och display är stora och tydliga så att man kan slå nummer utan problem även om man har lite dålig syn eller är darrig på handen.

En senior mobiltelefon kan vara en bra idé för dem som vill ha en mobiltelefon men som inte riktigt klarar av en av de moderna telefonerna som finns just nu med små knappar eller pekskärm etc. Sådana telefoner är normalt gjorda för teknikintresserade yngre människor och fokuserar på snygg design och massvis med applikationer och funktioner som äldre många gånger inte bryr sig så mycket om. För dem som bara är intresserade av grundläggande funktionalitet, huvudsakligen att kunna ringa eller ta emot samtal är en senior mobiltelefon inte helt dum.

Tycker du att det känns viktigt att dina föräldrar eller far- och morföräldrar etc har en mobiltelefon så att de alltid kan ringa ifall det skulle hända nåt, eller att du kan nå dem och höra att allt är ok är det alltså värt att kolla upp en mobiltelefon för seniorer. Vissa seniorer kan ju givetvis sköta en normal mobiltelefon hur bra som helst, det är inte alla som behöver en sån här specialgjord mobil, men andra kan ha problem med synen eller rörligheten i händer och fingrar och behöver något som har ett enkelt upplägg och är lätt att använda.

Senior mobiltelefoner är ofta inte snygga, det är något man får ta. Det finns inte heller speciellt många funktioner på dem. Ofta ligger fokus just på att ringa och att kunna ta emot samtal, och det går kanske inte ens att skriva SMS. Men de personer som behöver en specialgjord mobiltelefon för just seniorer är troligen inte ute efter att kunna skicka SMS eller surfa på nätet utan behöver just ett sätt att ringa eller ta emot samtal. Denna viktiga funktionalitet överspeglar eventuella problem med designen eller att det fattas coola funktioner som smartphones och mobiler med pekskärm har.

Följ oss på Facebook