Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Mobilt bredband

Det är väldigt populärt med mobilt bredband nu för tiden och i princip alla mobiloperatörer erbjuder dig att skaffa mobilt bredband hos dem. De använder sig av 3G-tekniken för att erbjuda dig mobilt bredband och du kan komma upp i hastigheter mellan ca 6 Mbit/s och 16 Mbit/s (ibland till och med 32 Mbit/s) med hjälp av Turbo-3G och Turbo-3G+.

Normalt skaffar du fast avgift för ditt mobila bredband genom någon slags abonnemang. Då får du surfa hur mycket du vill varje månad för ett bestämt belopp. Hur mycket det kostar beror på vilken hastighet du väljer för ditt Internet. I vissa fall finns en del andra begränsningar för hur mycket trafik du får använda / hur mycket du får ladda ner under en viss period medan en del operatörer erbjuder fri surf helt och hållet.

Hur får jag mobilt bredband?

Har du idag inget mobilt bredband men är sugen på att skaffa så är det inte speciellt svårt. Du behöver bara kolla igenom de erbjudanden som finns och se vilken operatör och vilket abonnemang du vill testa (ifall du inte vill köpa ett abonnemang kan du ofta även betala kontakt för en dags eller en veckas surf, men det är i längden inte så billigt). Det är inte dumt att jämföra en del så att du får mobilt bredband som passar dig. Det finns olika paket för dig som surfar mycket och dig som surfar lite och beroende på hur hög hastighet du vill ha.

För att kunna surfa med mobilt bredband behöver du ett 3G-modem / dongel som du kopplar in i din dator via USB-uttaget. Detta modem ingår nästan alltid när du skaffar ett abonnemang eller kontantkort så du behöver sällan tänka på hur du ska skaffa ett. I vissa fall räcker det med att du har ett SIM-kort för att kunna använda mobilt bredband, t ex om du har en surfplatta som har plats för ett SIM-kort. En dator har normalt inget sådant uttag utan behöver då istället ett 3G-modem för att fungera.

Jämför mobilt bredband

Det finns en väldig massa olika erbjudanden för mobilt bredband och ett stort antal mobiloperatörer som erbjuder mobilt Internet. Det finns enklare paket för den som surfar lite mindre och kraftfulla paket för den som surfar mycket och kollar film och spelar spel etc på datorn. Därför bör man alltid ta sig tid att kolla runt innan man väljer mobilt bredband. Du kan spara pengar genom att välja en billig operatör och genom att välja ett paket som passar just din surfstil. Du ska inte betala onödigt mycket för att surfa och därför ska du jämföra innan du köper.

Vi hjälper dig att jämföra mobilt bredband och tar upp priser, villkor och hastigheter etc från alla de stora mobiloperatörerna och deras olika paket. Vi gör en så rättvis jämförelse som möjligt så att du lätt kan hitta ett bra mobilt bredband som passar dig. Finns det några specialerbjudanden försöker vi även leta reda på dem så att du får bäst bredband till ett billigt pris.

Följ oss på Facebook