Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Surfa trådlöst

Är du sugen på att surfa trådlöst på din dator eller surfplatta kan du göra detta enkelt genom att skaffa mobilt bredband. Du kan då koppla upp dig i princip var som helst utan att behöva krångla med Internetuppkopplingar, kablar eller annat strul. Med trådlöst Internet kan du sitta på ett kafé och jobba eller ute på en äng om du tycker att det är trevligt.

För att kunna surfa trådlöst krävs att du skaffar någon typ av trådlöst / mobilt Internet. Om du har fast Internetuppkoppling hemma och bara är sugen på att kunna sitta var du vill i din lägenhet eller villa (kanske på balkongen) och surfa så kanske det enklaste är att skaffa en trådlös router. Då kan du skicka vidare din vanliga Internetuppkoppling trådlöst till valfritt antal datorer och andra enheter.

Är du dock sugen på lite mer rörlighet när du surfar trådlöst, och alltså vill ha ett helt trådlöst Internet som du kan ta med dig vart du än går och koppla upp dig var du än är så behöver du skaffa mobilt bredband. Detta är ganska enkelt gjort då i princip alla mobiloperatörer nu för tiden erbjuder sina egna varianter av mobilt bredband, ofta med fasta avgifter men det finns en del olika varianter och även några kontantkort där du betalar endast för en dags surfande etc.

Hur kommer man igång trådlös surf?

För att komma igång behöver du välja ut ett abonnemang eller kontantkort för mobilt bredband som du tycker verkar vara rätt för dig. Det finns olika varianter beroende på om man surfar mycket eller lite. Normalt brukar dock de varianter med fast avgift och fri surf vara billigast i längden. Har du skaffat mobilt bredband får du ett 3G-modem som du kan stoppa direkt i din dators USB-uttag och sedan är du redo att surfa trådlöst.

Det finns olika hastigheter att välja på och du kan nu för tiden få upp till 16 Mbit/s med Turbo-3G+ eller hela vägen upp till 80 Mbit/s med 4G, som dock bara finns i utvalda städer just nu men som sakta men säkert byggs ut. Snabbare Internet innebär som vanligt en högre kostnad för dig.

För att komma fram till vilket mobilt bredband som är bäst är det alltid en bra idé att jämföra olika erbjudanden från olika operatörer med varandra. Alla har sina egna abonnemang och ofta även specialerbjudanden som gör att det är värt att gå igenom och titta på för- och nackdelar. Du kan spara bra med pengar genom att välja trådlös surf som är anpassat till just dina surfvanor och genom att kritiskt jämföra priser. Vi hjälper dig genom att jämföra mobilt bredband här på Ekonomi-portalen.com

Följ oss på Facebook