Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kontantkort mobilt bredband

När du vill ha mobilt bredband har du i princip två olika alternativ. Du kan köra på fast avgift eller något som liknar rörlig avgift. Vill du inte ha en fast avgift eller ett abonnemang för ditt mobila bredband är alternativet att fixa ett kontantkort. Ett sådant kontantkort funkar dock inte riktigt likadant som ett kontantkort för mobiltelefon.

Precis som med ett vanligt kontantkort kan du ladda ditt kort med pengar. Så långt är det likadant som för en mobiltelefon men istället för att du betalar per minut eller per mängd data du laddar ner så får du betala för en dags surfande eller en vecka när du behöver det. Kostnaden för att surfa i en dag skiljer sig givetvis mellan olika operatörer men kan ofta hamna på ca 29 kr.

Det gäller att fundera på hur mycket man kommer att surfa för att klura ut ifall det är prisvärt att skaffa kontantkort för mobilt bredband istället för att skaffa ett abonnemang som gör att du kan surfa i princip så mycket du vill under en månad. Många abonnemang av lite enklare slag kan gå på så lite som 99 kr / månad. Då behövs det inte speciellt många dagars surfande med ett kontantkort under en månad för att man ska komma upp i de siffrorna.

För dig som endast behöver Internet någon gång då och då och inte känner för att binda upp dig i ett abonnemang för mobilt bredband kan definitivt dra nytta av ett kontantkort. Vissa operatörer erbjuder istället för ett kontantkort helt enkelt möjligheten att köpa en dags eller veckas surfande när det behövs. Du behöver då inte ens fylla på några pengar i förväg utan kan inhandla din surftid precis som du köper vad som helst on-demand.

För att på hitta vilket kontantkort eller vilket alternativ med "rörlig kostnad" som är mest prisvärt och som passar dig bäst är det inte dumt att kolla på en jämförelse och se vad de olika operatörerna har att erbjuda. Vi kan hjälpa dig med en egen jämförelse av mobilt bredband.

Följ oss på Facebook