Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Jämför mobilabonnemang

Att jämföra mobilabonnemang är inte speciellt annorlunda än att jämföra vad som helst som man är intresserad av att köpa. Det är ofta en väldigt bra idé att ta sig tid att genomföra en liten undersökning innan man bestämmer sig eftersom det brukar finnas en hel del pengar att spara. När man jämför abonnemang handlar det både om att jämföra priser och att jämföra vad man får för pengarna.

Det går givetvis inte bara att ta det billigaste och tro att man har gjort det absolut bästa valet. Billigt är en sak men det man är ute efter egentligen är ju att hitta det abonnemang som är mest prisvärt i förhållande till vad man har för behov. Ett abonnemang för mobiltelefon har en hel del olika faktorer som måste vägas in innan man kan säga vilket som faktiskt är mest prisvärt. Allt ifrån samtalskostnader och kostnader för SMS till möjlighet till mobilsurf och eventuella rabatter etc.

Innan man sätter sig framför datorn (eller går till butiken) för att jämföra mobilabonnemang är det en sak man bör fundera på och det är vad man egentligen behöver. Tänk över hur mycket du ringer och hur många SMS du skickar per månad, vem du oftast ringer till, ifall du använder mobilen mycket för att surfa och så vidare. När du vet ungefär vad du har för vanor kan du gå vidare med din jämförelse. Olika abonnemang har nämligen olika inriktning där vissa riktar in sig på folk som ringer mycket (och då har en låg minutavgift t ex) medan andra har fördelar av annat slag.

Olika saker att väga in när man jämför

I grund och botten är det ju priset man är ute efter när man jämför olika mobilabonnemang. Hur billigt kan jag komma undan helt enkelt. Därför är ju månadskostnaden för själva abonnemanget en sak man bör titta på. Det man ska veta är dock att det i vissa fall går att ringa upp månadsbeloppet och i andra fall kan man inte ringa för det beloppet alls. Vidare har olika abonnemang också olika samtalskostnader, dvs startavgift och minutavgift. I vissa fall kan du ringa gratis till andra som har samma mobiloperatör och i andra fall ringer du hyfsat billigt till alla nät.

Du som ringer mycket bör titta på ett abonnemang som har låg minutavgift och startavgift medan du som skickar många SMS varje månad kanske har mest nytta av ett där det ingår ett antal fria SMS (det är t ex inte ovanligt att det kan ingå 3000 fria SMS). Ifall du använder mobilen för att surfa mycket är det inte dumt med ett abonnemang som har fri surf och så vidare.

Det är alltid viktigt att försöka jämföra mobilabonnemang som är så likvärdiga som möjligt. Det är ju t ex ingen idé att jämföra priser på en Fiat och en Ferrari eftersom det är två helt olika bilar. De flesta mobiloperatörer erbjuder liknande abonnemang så det brukar gå att hitta alternativ som är mer eller mindre lika när det gäller specifikationer. I de fall det finns variationer i t ex antal gratis SMS man kan skicka eller minutavgift etc får man helt enkelt försöka överväga vilka fördelar som väger tyngst.

Hitta billiga och prisvärda mobilabonnemang

Tack vare Internet är det inte speciellt svårt att genomföra en helt egen undersökning för att se vad som är billigt och vad som är dyrare. Det räcker ofta med att gå in på de olika mobiloperatörernas webbsidor och titta på deras abonnemang. Där finns all information och alla priser. Du kan i lugn och ro avgöra vilket abonnemang du tror passar dig bäst och vilket av dem som är mest prisvärt. Glöm inte att om du köper en mobiltelefon samtidigt som du skaffar ditt abonnemang så brukar det finnas rabatter att hämta som gör det mer fördelaktigt.

För att underlätta för dig som inte riktigt orkar titta in hos alla operatörer har vi skapat en liten enkel jämförelse av abonnemang där du kan se lite snabbt hur priser och villkor ser ut. Du kan sedan utan problem klicka dig vidare och läsa mer eller beställa ditt abonnemang. För dig som vill ha ännu mer att gå på finns även en trevlig tjänst som heter Telepriskollen.se där man ganska enkelt kan jämföra priser på mobilabonnemang.

Följ oss på Facebook