Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Steg 3 - Följ lavinen

Har du kommit igång bra med steg 2 är det viktigt att du fortsätter med betalningarna och sparandet. Det är värt att leva lite billigare ett tag för att bli av med stora skulder. Du kommer på detta vis att mycket snabbare få en mycket bättre ekonomisk situation vilket ju är viktigt för att trivas med tillvaron.

Efter ett tag kommer du sedan att ha betalat tillbaka den dyraste skulden. Eftersom denna skuld då helt har försvunnit försvinner kravet på att betala minisumman till den fordringsägaren varje månad. Men istället för att använda dessa pengar till något annat så lägger du denna summa på det näst dyraste lånet varje månad.

När du kombinerar beloppen på detta sätt kommer återbetalningen av Skuld B (nr 2 i din lista) att gå mycket snabbare. Det är därför man brukar säga att det blir en lavineffekt på återbetalningarna. Har du väl kommit förbi första skulden kommer tempot öka ganska snabbt, något som är viktigt att komma ihåg i början då det annars kan vara lite tungt när inte så mycket händer.

Bli av med skulder - Steg 3

När du sedan har betalat tillbaka även Skuld B går du vidare till Skuld C och där lägger du minisumman från både Skuld A och B. Det innebär alltså att du betalar in de pengar du får över från de skulderna som redan är betalda plus de pengar som du redan betalar som minsta belopp sen tidigare. Du kan även fortsätta göra en extra betalning med de pengar du sparat ihop genom att snåla. Sedan är det bara att fortsätta på samma vis till det att alla skulderna är återbetalda.

När detta sedan är klart finns det alla anledning att fira!!! Dessutom kommer du att märka att du har klart mycket mer pengar varje månad eftersom väldigt många kostnader har försvunnit helt.

Gå vidare till Metod för skuldsanering - Steg 4 >>