Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Inledning - Alternativ till skuldsanering

Klarar du inte av att betala av dina skulder är det bra att först titta över så många alternativa lösningar som möjligt innan man begär skuldsanering hos Kronofogden. För skuldsanering är absolut inte något att eftersträva då det kommer att kräva att man lever på existensminimum i fem år. Fordringsägarna är ofta intresserad de också av att hitta en lösning som passar för er båda.

I artiklarna i detta avsnitt kan du därför läsa om ett antal olika alternativ för dig som vill undvika skuldsanering. Sen om fordringsägarna kommer att acceptera de olika förslagen eller ej är svårt att säga. Det är väldigt många faktorer som spelar in och detta gör att vi inte kan säga något definitivt.

Det vi kan säga är att fordringsägarna är intresserade av att få så stora vinster som möjligt. Men detta behöver inte innebära att de inte vill ha överenskommelser. För det är ju fortfarande så att det är bättre för dem med en liten vinst än att inte få några pengar alls. Skulle en skuldsanering bli beviljad av Kronofogden är nämligen risken stor för långivarna att de inte får tillbaka i närheten av hela den tänkta summan. Av just denna anledning finns det goda möjligheter att få till en uppgörelse med en långivare.

Testa därför tipsen du kan läsa här så kanske du kan lösa den ekonomiska situationen utan att behöva skuldsanering.

Följ oss på Facebook