Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Skriv brev / ring till fordingsägarna

Har du skulder som du har problem att betala tillbaka är det viktigt att du meddelar dina fordringsägare hur situationen ser ut. Normalt är det nämligen så att fordringsägarna hellre ser att de får tillbaka sina pengar men att det tar lite längre tid än att de kräver dem direkt, självklart finns det undantag.

Det viktigaste är att du är fullt ärlig mot dem du är skyldig pengar. Är du inte det ökar risken kraftigt att de inte kommer godkänna någon annan avbetalningsplan.

I grund och botten handlar det om att beskriva din situation på ett så korrekt sätt som möjligt. Förklara varför du inte kan betala din skuld och vad du gör i övrigt för att lösa situationen.

Stöter du på problem när du ska skriva ett brev är tipset att du tar kontakt med budget- och skuldrådgivningen i din kommun. För att hitta dem kan du använda denna länk.

Självkalrt finns det inget som säger att du inte kan ringa direkt till fordringsägarna. Detta är faktiskt ofta att rekommendera då det normalt går snabbare att få till en lösning på detta vis. Egentligen är det viktiga bara att du tar kontakt med dem du är skyldig pengar inte på vilket sätt du tar kontakt.

Följ oss på Facebook