Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bloggarkivet - Skulder

Här kan du hitta alla blogginlägg från kategorin "Skulder" vilket är inlägg som handlar om skulder, skuldsanering och hur man blir av med dyra skulder eller kommer ur skuldfällan och annat kopplat till skulder och krediter. Du kan enkelt söka på inläggens namn genom att skriva in sökord i filtret.

Fler än någonsin ansöker om skuldsanering hos Kronofogden

Tydligen har fler personer ansökt om skuldsanering första sex månaderna i år än dessa månader något annat år. Och trenden är att det är unga som söker om skuldsanering, där de huvudsakligen dragit på sig skulder från shopping, dyra krediter och spel. Det finns många saker att säga om detta.

Läs mer: Fler än någonsin ansöker om skuldsanering hos Kronofogden

Betala av dina skulder med snöbollsmetoden

En snöboll som börjar rulla högst uppe på ett snöigt berg blir i teorin bara större och större ju längre den rullar. Dessutom kommer den att öka exponentiellt i storlek och mot slutet bli en riktig bjässe som dundrar på och drar åt sig all snö i sin väg. Du kan få en liknande effekt med dina lån och skulder, om du använder den här metoden.

Läs mer: Betala av dina skulder med snöbollsmetoden

Svenskarnas skuldsättning hög

Svenskarna fortsätter ha en relativt hög skuldsättning och den främsta boven verkar vara högre bostadspriser som skapar behov av ett stort bolån. Sverige har faktiskt näst högst skuldsättning per invånare i hela EU, vilket inte är ett fantastiskt betyg.

Läs mer: Svenskarnas skuldsättning hög

Saker du inte bör göra när det kommer en jobbig räkning

Vi har säkert alla sett på Lyxfällan på tv någon gång eller läst om någon som har hamnat i ekonomiska problem. Ofta har dessa personer gjort saker som man själv tycker känns galna, t ex inte öppnat en räkning på två år och bara slängt dem i en låda eller köpt en massa dyra saker trots att de har stora skulder och inte har råd med hyran. Jag tänkte här gå igenom några saker du INTE bör göra med en jobbig räkning.

Läs mer: Saker du inte bör göra när det kommer en jobbig räkning

Var är ungdomarnas eget ansvar för sin ekonomi?

Med jämna mellanrum kommer information om att skuldsättningen har ökat hos ungdomar eller liknande. Det talas mycket om skälen till varför det har blivit så och skuld läggs t ex på spel / casino och liknande. Men jag frågar mig - hur mycket ska man egentligen skjuta över skulden på sådant när varje människa har ansvar för sig själv och sin ekonomi?

Läs mer: Var är ungdomarnas eget ansvar för sin ekonomi?

Städa upp bland dina gamla lån

Vissa lån är bättre att ha och vissa sämre, varför det blir viktigt att gå igenom sina lån ibland och försöka rensa lite. Det sparar man mycket pengar på längden. Här ska vi försöka ta en titt på tips för hur man kan gå igenom och rensa bland sina lån för att göra sig av med sådant som kostar onödiga pengar.

Läs mer: Städa upp bland dina gamla lån

Hur du sparar till pensionen om du har skulder

Frågan hur man investerar i sin pension samtidigt som man har stora skulder blir allt vanligare. Enligt en undersökning av Fidelity Investments så kommer närmare hälften av alla "babyboomers" att gå i pension med skulder. Den här artikeln ger dig några tips på hur du kan spara även om din ekonomi innefattar en eller annan skuld.

Läs mer: Hur du sparar till pensionen om du har skulder

Säkrare affärer för ditt företag med väl anpassad kreditupplysning

En kreditupplysning är något som man som privatperson blir ”utsatt” för när man ska ta ett lån, handla på avbetalning, skaffar kreditkort eller mobilabonnemang osv. Men det är ju inte bara privatpersonens perspektiv som är intressant – det kan också vara viktigt att veta hur man som företag kan dra nytta av kreditupplysningen som tjänst, för att på så vis minska risken för förluster. I detta inlägg ska vi titta på kreditupplysningens syfte och vikt när man som företagare behöver information om kunder.

Läs mer: Säkrare affärer för ditt företag med väl anpassad kreditupplysning

Snabbguide för ekonomiska problem och skulder

Vi får allt för ofta mail skickade till oss där folk berättar att de har stora skulder eller problem med sin ekonomi och där de ber om hjälp, t ex genom ett lån eller tips på hur man ska bära sig åt för att klara sina problem. I det här blogginlägget tänkte jag därför sammanfatta ett antal olika tips och saker man kan göra för att ta sig ur skuldfällan och få en bättre ekonomi.

Läs mer: Snabbguide för ekonomiska problem och skulder

Undvik skuldfällan i jul

Julen kostar en hel del pengar. December är den månad vi svenskar lägger ut allra mest pengar och till följd av detta är sedan januari den fattigaste månaden. Vi spenderar pengar på allt från julmat och julklappar till resor till och från familj och en hel del blandade småsaker. Den stora kostnaden är dock oftast julklapparna, speciellt ifall man har barn. Hur undviker man då skuldfällan i jul?

Läs mer: Undvik skuldfällan i jul

Följ oss på Facebook