Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Sökoptimering - Off site

Det här arbetet innefattar flera olika saker men huvudsakligen är målet att skaffa så många länkar som möjligt till din webbsida. De länkar som är allra bäst är så kallade naturliga länkar. Detta är länkar som uppstått helt av sig själv, t ex för att någon annan hemsideägare hittat in till din sida och tyckt att den varit värd att länka till. Det kan vara en länk till din huvudsida eller en djuplänk till något specifikt innehåll. Det räknas i vilket fall som helst. I en perfekt värld skulle man få en mängd naturliga inlänkar och inte behöva fundera på det mer, men ofta kan man behöva hjälpa till lite själv.

Du kan skaffa inlänkar på många olika sätt. En del sätt är bättre och en del sämre. De flesta har säkert hört talas om länkbyten. Du får en länk på min sida om jag får en länk på din och så vidare. Detta kan fungera men sökmotorerna blir smartare och smartare och när de upptäcker att din sida och en annan sida båda länkar till varandra så värderas en sådan länk inte lika högt. Andra sätt som kan fungera men som inte är lika bra är t ex att lägga in sin webbsida i länkarkiv eller att skriva i forum och liknande.

Sätt som är lite bättre är t ex att fixa blogginlägg från bra bloggar med en länk till din sida, t ex genom att vara gästskribent, eller att skriva artiklar som sedan läggs upp på andra webbsidor. Att göra på det här sättet är så klart inte helt lätt och det kan vara krångligt att bygga upp många inlänkar. Sökoptimering är ett ständigt pågående arbete, vilket alla hängivna webmasters kan vittna om.

Som vi skrev i början av artikeln är ofta bra innehåll den bästa formen av SEO. Ifall du har en webbsida med innehåll som många är intresserade av eller som inte går att finna någon annanstans kommer du troligen få fler naturliga inlänkar. Det gäller även ifall du t ex har någon tjänst eller funktion som folk kan utnyttja. Om du är nöjd med innehållet på din sida kan du försöka göra den känd genom att vara aktiv på nätet och t ex använda sociala medier. Testa en Facebook Gilla knapp eller försök komma med på Reddit och liknande sidor. Om folk hittar in till din sida och gillar den kan du troligen räkna med att länkarna börjar ramla in.

Vidare till artikeln om On site sökoptimering >>