Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Hemsida till företag

Har du ett företag som du skulle vilja få ut på Internet? Ifall du inte ännu har en hemsida eller har en väldigt dålig hemsida kanske det är dags att ta tag i det hela och försöka skaffa sig en riktig. Idag har de flesta företag egna hemsidor och en närvaro på nätet. Det finns så många fördelar med att synas på Internet att det är svårt att ignorera detta.

Beroende på vilken typ av företag du har finns det självklart olika behov när det gäller en hemsida. Ifall du säljer saker kanske det skulle vara intressant med en webbshop men det kan även räcka med en bra webbsida som informerar om dina produkter och ditt företag så att folk som vill köpa den typen av produkter kan hitta dig. Ifall du har ett företag av annan typ kanske det helt enkelt är information som är viktigast, eller att göra människor uppmärksamma på att man finns.

En egen hemsida för företag är nästan alltid ett bra alternativ. Även om du har ett lokalt företag som en pizzeria eller frisörsalong kan det vara värt att satsa på en hemsida. Många kollar upp på Internet var de kan gå för att köpa lokala produkter eller tjänster och med hjälp av en hemsida kan du få en fördel gentemot konkurrenter som inte syns lika väl på nätet. Bara att kunna presentera exempelvis öppettider, kontaktinfo och besöksadress kan vara tillräckligt om du inte har något annat bra att lägga på sidan.

Att tänka på när man skaffar hemsida till företag

Det första du bör göra är att fundera på vilka behov ditt företag har när det gäller hemsidan. Om det bara är en enkel sida med lite information om företaget, öppettider, kontaktinformation och besöksadress t ex så behöver du inte lägga speciellt mycket krut på din webbserver. Det räcker ofta med ett billigt webbhotell, vilket gör att du kommer undan med riktigt lite pengar för att få en egen hemsida till företag.

Ifall du har planer på att exempelvis sälja saker via hemsidan eller göra en stor hemsida med mycket innehåll och många besökare ställs lite högre krav på din webbserver. Kanske behöver du ett alternativ som klarar lite mer trafik eller vill installera några specifika serverapplikationer etc. Då behövs det lite mer än bara ett vanligt webbkonto hos ett webbhotell. Är du ute efter någon större eller mer komplicerad lösning brukar det dock vara bra att ta in någon som kan det här med webb, t ex anställa en webbansvarig / webbmaster som tar hand om det praktiska.

Syns ditt företag på Internet?

När man har ett företag som är beroende av kunder på ett eller annat sätt är det viktigt att man syns och har en stark närvaro. Förr i tiden handlade det huvudsakligen om att göra reklam på t ex TV och radio men nu när Internet blivit så enormt stort är detta en väldigt bra och viktig marknadsföringskanal som man bör utnyttja. Tack vare Internet kan även mindre företag som normalt kanske inte har råd att göra reklam i t ex TV möjlighet att synas och få uppmärksamhet. Den möjligheten ska man ta vara på om man kan.

Vare sig du har ett stort och välkänt företag eller ett litet eller nystartat företag finns möjligheter att synas på nätet. Att ha en egen hemsida för ditt företag är ett bra första steg men sedan kan du även hitta andra vägar att synas. Detta kan ske exempelvis genom att utnyttja sociala medier som Facebook och Twitter. Många företag har idag en egen Facebooksida där de skriver lite intressanta inlägg, nyheter kopplade till företaget osv. Det kan förekomma tävlingar och annat intressant som lockar fler människor och fler följare.

Kan du göra ett bra jobb med sociala medier och skapa buzz kring ditt företag har du tjänat mycket redan där. Ryktet om ditt företag sprider sig snabbt på Internet med hjälp av Facebook, bloggar och andra liknande medel. För dig som är bra på den här typen av marknadsföring finns mycket att hämta. Basen för dina insatser bör dock normalt vara ditt företags hemsida. Att ha med en webbadress i reklam och andra budskap gör att folk vet vart de kan hitta företaget.