Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

One.com

One.com är ett webbhotell som funnits sedan 2002. Företaget grundades i Danmark men finns nu representerat i många europeiska länder och har över 700 000 kunder runtom i världen. Detta gör One.com till en av de större aktörerna på den europeiska marknaden för webbhosting och domännamn och de har även genom åren visat att de har bra tjänster.

Detta är ett webbhotell som riktar in sig lite mer mot privatpersoner och mindre företag som behöver en enkel lösning. Du kan här få riktigt billigt webbhotell om du söker efter ett enklare och mer grundläggande paket och inte har för stora krav på det som ingår.

One.coms Webbhotellspaket

Det finns tre olika paket att välja på om man vill ha webbhotell hos One.com som alla är relativt billiga. Det allra billigaste paketet kostar bara 12 kr / månad och är ett riktigt bra budgetval för dig som vill driva en lite mindre eller mellanstor webbsida men som inte planerar att dra jättemycket trafik. De andra två paketen kostar också ganska lite i förhållande till många andra webbhotell, vilket gör One.com till ett intressant val när man har en tajt budget eller helt enkelt inte vill lägga ut så mycket pengar på webbhosting.

Trots de låga priserna ingår ganska bra prylar i de olika paketen och ifall du väljer ett av de lite dyrare (som fortfarande är billiga) så får du klart mer utrymme för dina filer. Förutom detta får du lite blandade funktioner och tjänster med i ditt paket som gör det enkelt att dra igång en vettig webbsida. Det finns både hjälp till blogg, bildgalleri och lite annat sådant som gör att du som kanske inte är så hemma på att göra webbsidor ändå kan få igång en bra hemsida snabbt och enkelt.

För dig som är ny och vill ha en webbsida

Fördelarna med One.com är framför allt priset och att det är ett enkelt webbhotell som kommer med allting som en glad nybörjare kan tänkas behöva. Detta gör att deras paket passar väldigt bra just för nybörjare och sådana som vill starta upp en simpel webbsida utan något krångel. För den som har lite högre krav är det inte alltid det passar helt perfekt dock. Det beror lite på vad du vill ha.

Det finns vissa begränsningar hos One.com som gör att de passar klart bäst för dem som vill ha en ensam webbsida och som kanske inte tänkt sig att deras sida ska bli enormt stor och tung. För det första är det bara möjligt att ha en enda webbsida kopplad till ett konto. Du kan alltså inte koppla flera olika domännamn till samma konto (om du inte vill att alla domännamnen ska gå till samma webbsida, för det fungerar så klart) vilket gör att du inte kan ha två olika webbsidor liggande på samma webbkonto. För dig som bara vill ha en webbsida är det inget problem.

One.com kör även med vad som kallas för "fri trafik" vilket innebär att det inte finns någon utsatt maxgräns för hur mycket trafik / bandbredd du får använda varje månad. Dock finns det i villkoren bestämmelser som säger att du inte får ta upp så mycket bandbredd att du stör andra kunder, vilket betyder att det faktiskt finns en sorts gräns trots allt. Du som har en liten eller mellanstor sida behöver nästan aldrig oroa dig för att nå denna gräns. One.com passar således riktigt bra för dig som vill ha en bra, grundläggande webbsida till ett riktigt lågt pris och som vill slippa onödigt krångel.

Besök One.com