Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Vad ska man skriva om?

Du behöver börja med att fundera aningen på varför du bloggar. Är det för att det verkar vara en rolig fritidssysselsättning eller för att du vill satsa lite mer på bloggen och kanske tjäna pengar på den? Valet påverkar självklart dina beslut lite, men kanske inte så mycket som man kan tro.

Ska du skriva en blogg bara för att det är skoj och du inte tänker försöka tjäna några pengar på den då är ju valet när det gäller ämne väldigt enkelt. Ta bara och skriv om det du tycker är allra roligast eller det som känns rätt. Om det bara är att skriva om ditt eget liv eller om hästar eller modelltåg så finns det inget som håller dig tillbaka. Kör på bara.

Tjäna pengar på ditt intresse

Som tidigare skrivet i avsnittet om hur mycket pengar man kan tjäna på en blogg så går det att tjäna pengar på i princip allt. Det avgörande är huvudsakligen hur många besökare du får in till just din sida.

Vill du tjäna pengar är tipset faktiskt fortfarande att skriva om det du känner för. Du bör nämligen skriva om något du tycker är intressant. Väljer du att skriva om något du inte är intresserad av är risken stor att du efter ett tag kommer att tröttna och ha svårt att fortsätta ditt bloggande. Därför är det bättre att välja något som du gillar och är intresserad av. Dock måste det inte vara något du sedan tidigare har en massa kunskaper om utan det kan lika gärna vara ett ämne som är nytt för dig (så länge du är villig att lära dig).

Då en framgångsrik blogg tar många timmar att skapa blir det lite lättare och roligare att jobba om det man skriver om inte är tråkigt. Se därför i första hand till det egna intresset inte till hur mycket reklamen betalar inom varje område, då detta inte spelar någon roll om du inte får många besökare. Besökarna i sig kommer normalt om du har en bra och intressant blogg och detta får du genom att lägga ner tid och engagemang.

Många av de som tjänar riktigt stora pengar på sitt bloggande spenderar nämligen flera timmar varje dag med sin blogg. Är bloggens inriktning inte intressant för den som är ansvarig för att blogga blir det vanligtvis svårt att motivera sig och efter ett tag blir bloggen ofta lidande och innehållet sämre. Sen måste en blogg absolut inte ta många timmar varje dag utan det kanske räcker med 20 minuter för att slänga in ett nytt inlägg.

Att hitta en lönsam nisch

Om du ändå funderar på att försöka blogga om något framför allt för att du tror att det finns ekonomiska möjligheter snarare än för att du är intresserad av att blogga om detta så kan du givetvis göra detta. Det är då viktigt att tänka på att en blogg inte är bättre än sitt innehåll. Se till att hela tiden skriva bra, unika och informativa inlägg som ger besökarna något.

Olika ämnen ger givetvis olika bra betalt. Om du har en blogg om kläder och mode finns det klart potential att tjäna pengar eftersom det finns massor av reklam inom detta område och en del kläder och accessoarer kan vara riktigt dyra, viket i sin tur leder till möjligheter att tjäna bra på reklamen.

Inom andra områden kan det t ex vara så att det inte finns någon reklam, vilket gör det svårare att tjäna pengar. Det kan även vara områden där reklamen betalar dåligt eftersom det som säljs är väldigt billigt. Om du tjänar mindre per besökare måste du istället ha fler för att få in samma mängd pengar.