Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Varför blogga?

Att blogga har blivit väldigt populärt under senare år. Detta är ju inte så konstigt då det är ett väldigt enkelt sätt att komma ut på nätet. Kanske är det så att man bara vill blogga för att skriva av sig lite som vännerna kan läsa eller är tanken att man ska kunna tjäna pengar på bloggandet.

Bägge sakerna är fullt möjliga att göra utan att ha en massa kunskaper i html och likande. Vill man bara göra en blogg som kan läsas av de man känner är detta väldigt enkelt då man kan skaffa ett bloggkonto på något gratisställe och sedan egentligen köra igång direkt. Du kan troligen få upp ditt första blogginlägg efter enbart några minuter. Dessa sajter är gjorda för att vara så enkla som bara möjligt för användarna.

Tjäna pengar på bloggen

Vill man tjäna pengar kommer det in lite fler saker som man ska tänka på. Du behöver t ex skaffa reklam till sidan och även känna till hur du ska göra för att synas högt upp i söklistorna hos Google. Allt detta kommer vi att senare gå igenom på ett enkelt sätt så att du får en god överblick över vad du måste göra. Kolla under avdelningen "Tjäna pengar" i menyn så får du upp ett antal artiklar med olika typer av tips på hur du kan tjäna pengar på din blogg eller en annan typ av webbsida.

Vill du tjäna pengar på en blogg kan du också starta med ett gratiskonto för att ta allt i etapper. Det går normalt inte jättesnabbt att tjäna pengar på nätet då det krävs många besökare för att pengarna ska börja strömma in i en snabb ström. Så du behöver ha tålamod och tro på det du gör.