Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bloggarkivet - Intressant

Här kan du hitta alla blogginlägg från kategorin "Intressant" vilket är inlägg som handlar om alla möjliga saker som vi finner intressanta och värda att skriva om, och som rör ekonomi eller finans på ett eller annat sätt. Du kan enkelt söka på inläggens namn genom att skriva in sökord i filtret.

Svenska spellagen - vad gäller egentligen?

1 januari 2019 trädde den nya svenska spellagen i kraft. Den säger att alla som vill bedriva någon typ av casinoverksamhet, syssla med betting eller lotto etc måste inneha en svensk spellicens. Lagen sa också att man kan driva ett spelbolag från Sverige (så länge man har licens givetvis), vilket tidigare inte var tillåtet.

Läs mer: Svenska spellagen - vad gäller egentligen?

Kolla så du inte blir lurad under Black Friday

Nu är det snart Black Friday, en av årets allra största readagar. Den så kallade Black Week (tjuvstart på rean som många företag verkar ha anammat) är redan igång med många erbjudanden. Många vill fynda men man måste också se upp så att man inte blir lurad att köpa saker som inte är så billiga som man tror.

Läs mer: Kolla så du inte blir lurad under Black Friday

Många varumärken delar samma ägare

Vart man än tittar så ser man olika företag och varumärken. Butiker, långivare, mobiloperatörer, spelsidor, tjänster osv. När man ser flera företag / varumärken inom samma bransch tänker man kanske att det är bra med konkurrens och att det är mycket att välja på, men det man inte alltid tänker på är att många faktiskt ägs av samma bolag.

Läs mer: Många varumärken delar samma ägare

Delningsekonomi en del av framtiden?

Delningsekonomi är ett modeord som används ganska ofta och att kunna dela på sina saker med andra människor i en win-win-situation är ju aldrig fel. Det finns redan många tjänster i denna anda, av vilka flera redan är riktigt populära. Är delningsekonomi något som kommit för att stanna och hur kan det påverka oss och vår ekonomi?

Läs mer: Delningsekonomi en del av framtiden?

Blir e-kronan vår nya digitala valuta?

Nyligen presenterade Riksbanken en idé om att införa så kallade e-kronor, en digital valuta som ska fungera som ett komplement till våra vanliga mynt och sedlar. Tanken är att det ska fungera så att man kan betala digitalt med e-kronor, ungefär som med t ex ett bankkort eller Swish. Skillnaden är att det ska vara fristående från banker och vara tillgängligt för alla. Behöver vi en e-krona och vad är själva tanken bakom initiativet? Det ska vi fundera på i bloggen.

Läs mer: Blir e-kronan vår nya digitala valuta?

Årets julklapp - en dyr rekommendation

Att välja ut det som kallas för "Årets julklapp" är en tradition som återkommer år efter år. En produkt väljs alltid ut i god tid innan jul så det handlar inte om vad som faktiskt sålde bäst utan vad som kan tänkas sälja bra. Årets julklapp blev detta år den självgående dammsugaren.

Läs mer: Årets julklapp - en dyr rekommendation

Låt dig inspireras av nya ettan bland världens rikaste

Bill Gates har länge hållit fast vid sin position som världens allra rikaste person. Ett tag tappade han sin förstaplats till Mexicos rikaste man Carlos Slim, som tjänat sina pengar på olika sätt men en stor del är mobiloperatören America Movil. Gates lyckades åter erövra sin plats som nummer ett under en period, men nu är det alltså en helt ny herre på täppan.

Läs mer: Låt dig inspireras av nya ettan bland världens rikaste

Gillar du Star Wars och har några miljoner?

Star Wars är en filmserie med kultstatus och det finns givetvis många stora fans. För den som har en djup plånbok finns det möjlighet att köpa en del trevliga saker från de gamla klassiska filmerna - exempelvis Prinsessan Leia's guldbikini, eller varför inte en prototyp av Darth Vaders hjälm.

Läs mer: Gillar du Star Wars och har några miljoner?

Semester i krisande Grekland - vad ska man tänka på?

Det ekonomiska kaos som just nu råder i Grekland och som delvis också smittar av sig i resten av Europa och till och med andra delar av världen är det väl få som har missat. Det finns mycket oro och spekulationer hur det ska gå men något som är intressant är ju också hur allt detta kaos påverkar er som ska åka på semester till Grekland i sommar. Vad ska ni tänka på?

Läs mer: Semester i krisande Grekland - vad ska man tänka på?

Från noll till världens rikaste

Har du någonsin tänkt att du gärna skulle vilja vara rik och framgångsrik men att det troligen inte kommer att hända dig eftersom du inte har rätt förutsättningar? Ifall du har fått för dig att man måste komma från en rik familj eller ha väldigt speciella förutsättningar för att lyckas och bli rik som ett troll ska du tänka om. Nästan vem som helst kan bli framgångsrik och det ska vi diskutera ganska mycket i detta inlägg.

Läs mer: Från noll till världens rikaste

Följ oss på Facebook