Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Gillar du Star Wars och har några miljoner?

Star Wars är en filmserie med kultstatus och det finns givetvis många stora fans. För den som har en djup plånbok finns det möjlighet att köpa en del trevliga saker från de gamla klassiska filmerna - exempelvis Prinsessan Leia's guldbikini, eller varför inte en prototyp av Darth Vaders hjälm.

Ifall du skulle vilja ropa hem guldbikinin, som många säkert minns från filmen, måste du punga ut minst 80 000 dollar (motsvarande ca 660 000 kr). Detta är endast utropspriset och det slutliga priset kan säkerligen bli en hel del högre. Det är ganska mycket pengar för något som i själva verket är gjort i guldfärgat gummi - men man betalar ju givetvis för ett stycke filmhistoria och inte för det faktiska värdet av materialet.

Andra saker som du kan köpa om du har lust (och råd) är t ex en prototyp av Darth Vaders coola hjälm, som kommer att börja på runt 250 000 kr och en Stormtrooper-hjälm. Du måste givetvis vara både Star Wars-entusiast och ha gott om pengar för att ropa hem dessa prylar men jag tvivlar inte på att det finns de som vill lägga bud.

Andra filmprylar som sålts för dyra pengar

Det har redan tidigare sålts Star Wars-prylar för höga summor så detta är egentligen ingen större överraskning. Luke Skywalkers ljussabel såldes vid ett tillfälle för 240 000 dollar och en liten modell av en "TIE Fighter" som användes vid inspelningarna ska ha sålts för hela 402 500 dollar.

En cool fullskalig modell av en klassisk Terminator - T800 såldes för 488 750 dollar. Detta är ju dock en ganska häftig grej att äga då det är en modell av själva terminatorn så som den ser ut utan Arnolds snygga utsida. Att den är i riktig storlek gör ju också det hela ännu bättre. Hade man haft råd och plats att ha den så skulle man klart köpt den, eller?

Om vi fortsätter på rymdtemat så har vi även Startrek och där såldes en miniatyrmodell av "The Starship Enterprice" som bl.a. synts in Startrek The Next Generation. Priset för denna lilla bit av filmhistoria gick på 576 000 dollar, vilket idag skulle motsvara ca 4 830 000 kr.

I filmen Breakfast at Tiffany's från 1961 hade Audrey Hepburn på sig en snygg liten svart klänning i början av filmen. Den designades av Hubert de Givenchy, som senare auktionerade ut den till fördel för välgörenhet. Prislappen landade då på häpnandsväckande 923 187 dollar. Det var ju dock välgörenhet, vilket kan få en del rika människor att öppna plånboken lite extra.

Föga överraskande är det en bondfilm som toppar den här lilla listan när det gäller dyrast filmpryl. Det var en Aston Martin DB5 som användes i både Goldfinger och Thunderball, med en massa coola gadgets så som maskingevär och en knapp för "ejector seat". Denna klassiska bondbil såldes för 4,1 miljoner dollar. Personen som äger den kan ju dock känna sig enormt cool, ungefär som James Bond är.

Följ oss på Facebook