Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bloggarkivet - Roligt

Här kan du hitta alla blogginlägg från kategorin "Roligt" vilket är inlägg som handlar om en stor variation av roliga, skojiga eller konstiga saker inom områden som finans, ekonomi, lån och liknande. Du kan enkelt söka på inläggens namn genom att skriva in sökord i filtret.

Kan Pokémon Go påverka ditt bostadsköp?

De flesta har väl troligen hört talas om Pokemon Go och många har nog även provat. Det är en väldig hype kring detta mobilspel och det är många som spelar. Att intresset har varit så stort har även lett till att olika företag har hängt på och försökt rida på vågen. Många människor har säkerligen påverkats på ett eller annat sätt - men kan Pokemon Go verkligen påverka något så stort och viktigt som ditt bostadsköp?

Läs mer: Kan Pokémon Go påverka ditt bostadsköp?

Trötthet på jobbet kan kosta dig miljarder

Många av oss har väl en eller annan gång varit trötta på jobbet och inte riktigt haft koncentrationen där. Man får dock försöka undvika att somna på jobbet då det kan leda till dåligheter. Den stackaren jag ska skriva om i det här inlägget råkade göra något som jag tror de flesta skulle få aningen panik över.

Läs mer: Trötthet på jobbet kan kosta dig miljarder

Ta en titt i garaget

Skulle du vilja ha lite mer pengar så att du kan dra iväg på en semesterresa, köpa en ny bil eller unna dig lite extra lyx? Då kanske du borde ta dig en liten titt i ditt garage och se om du hittar något av värde som du helt glömt bort att du äger eller som du kanske knappt ens visste om. Det kan nämligen finnas gömda skatter i garaget om man har lite tur (eller ganska mycket tur).

Läs mer: Ta en titt i garaget

Reklam på toalettpapper

Många sitter säkert och funderar på om det finns några smarta affärsidéer de kan förverkliga och kanske starta ett eget företag. Men det är inte så värst lätt att komma på en bra idé som man faktiskt kan göra till verklighet och som det går att tjäna pengar på. Samtidigt går det att tjäna pengar på väldigt många olika saker om man bara är lite kreativ. T ex kan man göra reklam på toalettpapper.

Läs mer: Reklam på toalettpapper

Bygg din egen dödsstjärna? Det kostar!

Ett gäng studenter vid Lehigh University i USA har räknat lite på hur mycket det egentligen skulle kosta om man vill bygga sin egen dödsstjärna ala Star Wars. Givetvis räknar vi med att det ens vore möjligt att bygga den. I vilket fall skulle det kosta galet mycket pengar och troligen ta enormt lång tid med de resurser vi har tillgängliga.

Läs mer: Bygg din egen dödsstjärna? Det kostar!

Guld i osten?

Tycker du att den vanliga osten du äter inte är lyxig nog? I så fall kanske du vill uppgradera ostbrickan genom att lägga till den nya osten Stilton Gold som innehåller en mängd små ätbara guldflagor. Dessa små flingor av guld gör givetvis osten både exklusiv och extremt dyr. Du måste betala ca 3000 kr per halvkilo för osten. Galningarna som tillverkar guldosten kommer från England och heter Long Clawson Creamery.

Läs mer: Guld i osten?

Vissa saker är inte värda pengarna

Vi har alltid förespråkat att det är bra att vara sparsam, men självklart kan man spendera lite pengar också. Speciellt om det är något som är värt pengarna. Det gäller att det du köper ger dig någonting som du är nöjd med helt enkelt. Att köpa en gräsklippare är värt det ifall du behöver en gräsklippare och den sköter sitt jobb väl. Att bygga ett utsiktstorn är värt pengarna ifall du är sugen på bra utsikt och sedan verkligen har bra utsikt. Annars känns det lite meningslöst.

Läs mer: Vissa saker är inte värda pengarna

Världens dyraste motorbåt värd sin vikt i guld

Det som räknas som världens dyraste motorbåt är en stor motoryatch på över 100 fot som kan stoltsera med guldplätterad utsida och även ett förgyllt däck, stolar av guld och ett stort guldakvarium. Båten kostade hela 4,8 miljarder dollar att bygga vilket motsvarar över 30 miljarder kronor. Båten tillhör en affärsman från Malaysia som fick för sig att han behövde en skräddarsydd lyxbåt.

Läs mer: Världens dyraste motorbåt värd sin vikt i guld

USA:s dyraste hus till en 22-åring

Har du lite pengar sparade så kanske du också är sugen på att köpa ett svindyrt hus? Kanske du då kunde ha köpt huset som nu räknas som USA:s dyraste och som precis nyligen såldes till 22-åriga Petra Ecclestone för den ganska lagom stora summan 980 miljoner kronor. Huset har över 100 rum och dessutom egen bowlingbana och skönhetssalong. Allt som en vanlig ensam 22-åring behöver alltså.

Läs mer: USA:s dyraste hus till en 22-åring

Kan bli dyrt att cykla fort

Att köra bil för fort gör folk ganska ofta och det händer även att jag gör det även fast jag vet att det är dumt. Kör man förbi en fartkamera är risken stor att den knäpper en bild och ger dig en böteslapp. Det är dock inte lika vanligt att man råkar ut för samma sak när man sitter på sin cykel, men risken finns.

Läs mer: Kan bli dyrt att cykla fort

Följ oss på Facebook